petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 1. marec 2019 ob 13:00, ogledov: 2233

Certifikat Družinam prijazna planinska koča | poziv za oddajo vlog 2019

Objavil(a): Manca Ogrin
Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata Družinam prijazna planinska koča. Ta certifikat bodo prejele koče, ki bodo s svojim celostnim delovanjem poskrbele, da bodo družine na kočah zaželeni gostje.
PODELJEVANJE CERTIFIKATA DRUŽINAM PRIJAZNA PLANINSKA KOČA

POZIV ZA ODDAJO VLOG

Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata Družinam prijazna planinska koča. Ta certifikat bodo prejele koče, ki bodo s svojim celostnim delovanjem poskrbele, da bodo družine na kočah zaželeni gostje.

Od leta 2013 je bilo podeljenih 45 certifikatov Družinam prijazna planinska koča. Certifikat se podeljuje za tri različne starostne skupine otrok (do 3. leta starosti, od 3. do 7. leta starosti in od 7. do 14. leta starosti).

Planinska društva, ki imajo planinske koče in ki izpolnjujejo pogoje za vsaj eno starostno kategorijo otrok, vabimo, da se vključijo v program. Za podelitev certifikata lahko zaprosi planinsko društvo ali druga pravna oseba, ki upravlja s posamezno planinsko kočo in izpolnjuje sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodeluje z GK PZS.

Vlogo je potrebno poslati po elektronski pošti na naslov: gospodarska.komisija@pzs.si. Rok za oddajo je 30. maj 2019, obravnavali pa bomo tudi kasneje prejete vloge. V vlogi navedete lastnika koče, ime koče in kontaktno osebo.

Vključitev zainteresiranih planinskih društev in koč v program je izključno na prostovoljni osnovi. Vsako planinsko društvo se odloči, ali želi sodelovati in s katerimi svojimi kočami.

Certifikat Družinam prijazna planinska koča se podeljuje za obdobje 4 let. Kočam, ki jim certifikat poteče konec leta 2019, bo GK PZS poslala obrazec z izjavo o izpolnjevanju zahtev. Planinska koča, ki je prejela certifikat, mora ves čas izpolnjevati zahteve, ki so bile potrebne za njegovo pridobitev.

Stroške izdelave certifikata, ki vključuje znak, listino in stroške prvega ogleda planinske koče krije PZS, stroške vsakega naslednjega obiska, v kolikor bo potreben, pa PD.

Načelnik Gospodarske komisije PZS
Valentin Rezar
Predsednik strokovne komisije
Drago Dretnik
Predsednik PZS
Jože Rovan

Priloga:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino