petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 16. marec 2019 ob 09:15, ogledov: 2658

Alpska potovalna mrzlica za mlade - z vlakom po Alpah od 50 € | Youth Alpine Interrail

Objavil(a): Matej Ogorevc
V okviru projekta Youth Alpine Interrail se bo tudi letos kmalu začela alpska potovalna mrzlica – mladi, ki želite cenovno ugodno potovati z vlakom, odkrivati alpski svet in razpravljati o izzivih trajnostnega razvoja, imate možnost prijave do 7. aprila 2019.
Mladi med 16. in 27. letom se lahko do 7. aprila 2019 prijavite za nakup alpske vozovnice Youth Alpine Interrail po znižani ceni od 50 evrov naprej, s katero lahko z okolju prijaznimi sredstvi javnega prevoza obiščete in doživite osem alpskih držav.

Potovanje po Alpah se bo letos začelo 7. junija v Feldkirchu v Avstriji z otvoritvenim dogodkom, namenjenim medsebojnemu spoznavanju in kovanju skupnih potovalnih načrtov. Teden dni brez plastike, preštevanje čebel, razpravljanje s sopotniki o negativnih vplivih podnebnih sprememb – izmenjava mnenj na družbenih omrežjih o teh in številnih drugih izzivih trajnostnega razvoja ter fotografski natečaj kot tudi natečaj za najboljše kratke zgodbe bodo zagotovo poskrbeli, da potovanje ne bo dolgočasno, hkrati pa krepili zavest o našem okolju.

Spremenimo pogled na potovanja
Potovati pomeni več kot le to, da nas letalo odloži na drugem koncu sveta. Seveda pri tem ne gre le za potovanje, pomembno je tudi zaznavanje spreminjajoče se pokrajine in razvijanje odnosa do dežele in ljudi, ki tam živijo. Poleg tega je letalski promet tisti, ki povzroča ogromne količine izpustov CO2 in škoduje podnebju. Za varstvo podnebja pa se zavzeto zavzema vedno več mladih, ki zahtevajo korenite spremembe dosedanje miselnosti. Udeleženka lanskoletnega potovanja po Alpah, 26-letna Lea Wollensack, se je v sklopu projekta Youth Alpine Interrail osredotočila na bistvo problema: »Morda je rešitev za svetovne okoljske probleme in naše osebne izzive preprosta: upočasnimo svoj ritem življenja, potujmo z vlakom, pojdimo v naravo.«

 

Projekt Youth Alpine Interrail izvajata Mladinski svet CIPRA in CIPRA International. Projekt je podrt s strani držav podpisnic Alpske konvencije, finančno pa ga podpirajo Švicarski zvezni urad za prostorsko načrtovanje (ARE), fundacija RHW, Avstrijsko zvezno ministrstvo za trajnost in turizem, Lihtenštajnski urad za okolje ter Nemško zvezno ministrstvo za okolje, varstvo narave in jedrsko varnost. Več informacij o projektu in sami prijavi na www.yoalin.org .

 

Kontaktna oseba: Maya Mathias, vodja projekta komunikacije, CIPRA International, tel.: +423 237 53 03, 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino