petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 28. marec 2019 ob 08:30, ogledov: 1610

Nova pravilnika za planinsko orientacijo

Objavil(a): Tina Arh
V petek, 22. marca, je Izvršni odbor MK PZS potrdil dva prenovljena pravilnika: Pravilnik planinskih orientacijskih tekmovanj in Pravilnik planinske orientacijske lige.
V Odboru za orientacijo se zahvaljujemo vsem, ki ste s komentarji, predlogi in udeležbo na okroglih mizah prispevali k prenovi. Verjamemo, da bodo nova pravila prinesla dobrodošle spremembe sistema tekmovanj in se že veselimo, da jih doživimo v praksi.

Pravilnika sta objavljena nad podstraneh Za tekmovalce in mentorje in Za organizatorje tekmovanj, verzijo z označenimi spremembami in dodano obrazložitvijo pa najdete na podstrani Odbor za orientacijo.

Pravilnik za lige začne veljati 1. aprila in ga bomo upoštevali že na letošnjem SPOT-u. Po novem se bodo nanj uvrstile prve tri ekipe iz vsake kategorije. Če se bo kakšna od ekip udeležbi odpovedala, bo vodja lige lahko mesto ponudil naslednji ekipi. Pravilnik POT bo začel veljati 1. septembra, torej bomo z vsemi spremembami začeli v naslednji sezoni.

Vabljeni na SPOT 2019, ki bo 18. in 19. maja v Šaleški dolini! Tam bomo pripravili tudi predstavitev novih pravil, na kateri bodo vsi lahko izvedeli, kaj nas čaka prihodnjo sezono.

Tina Arh,
vodja Odbora za orientacijo
MK PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino