petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 4. april 2019 ob 12:30, ogledov: 2570

Poletni naravovarstveni tabor ob reki Kolpi za osnovnošolce | razpis

Planinsko društvo Nova Gorica | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za varstvo gorske narave PZS in Odsek za varstvo gorske narave PD Nova Gorica vabita na poletni naravovarstveni tabor za osnovnošolce, ki jih zanima narava in uživanje v njej ter njeno preučevanje ali varovanje. Taborilo se bo ob reki Kolpi med 28. julijem in 3. avgustom 2019.
Medtem, ko je marsikje po slovenskih gorah še sneg, skupina malo starejših ljubiteljev narave vneto načrtuje, kako ti pripraviti nepozabne počitnice. Na taboru se bomo skozi spoznavanje skrivnosti narave, ki nas bo obkrožala, naučili to bolje razumeti in se z njo povezati. Seveda ne na šolski, ampak na super zabaven način. Vsak dan bo poln raznih kratkočasnih aktivnosti.

Opazovali bomo razne živali in rastline, tudi zdravilne, se čudili čarom nočnega neba, prisluhnili zvokom gozda, odkrivali veščine preživljanja prostega časa v naravi, se razmigali skozi igro, zapeli ob tabornem ognju, ponagajali vrstnikom, se nasmejali ob družabnih igrah in ... No, nekaj pa naj zaenkrat ostane skrivnost.

KDAJ?
Od nedelje, 28. julija do sobote, 3. avgusta 2019

KJE?
Taborili bomo v šotorih ob reki Kolpi.

KDO?
Poletni naravovarstveni tabor je namenjen osnovnošolcem od četrtega do devetega razreda, čemur je program tudi prilagojen.

S KOM?
Z varuhi gorske narave, vodniki in mentorji mladinskega odseka ter biologi, ornitologi in ostalimi ljubitelji narave.

KOLIKO?
Prispevek znaša 150 € in vključuje avtobusni prevoz, taborni prostor, prehrano, vse aktivnosti in celotno organizacijo tabora. Če se prijavi več otrok iz iste družine, drugemu (in tretjemu, itd.) pripada popust 20 €.

KAKO SE PRIJAVIM?
Izpolnite prijavnico, ki jo dobite na spletni strani PD Nova Gorica ter izpolnjeno pošljite preko elektronske pošte na planinskod.novagorica@siol.net s pripisom NARAVOVARSTVENI TABOR 2019 ali prinesite na sedež društva, Bazoviška 4, 5000 Nova Gorica. Prijave zbiramo do zapolnitve mest oziroma do 15. 6. 2019.
Vse dodatne informacije dobite na mob. št. 040 222 137 (Danijela Medveš).

NAČIN PLAČILA?
Plačilo se izvede na TRR SI56 0510 0801 0759 426, namen tabor VGN ali na sedežu PD Nova Gorica v enem ali dveh obrokih (ob prijavi 80 €, preostanek prvi dan tabora). Nekaj dni pred začetkom tabora bo sklican sestanek z udeleženci in starši, kjer vas bomo seznanili z ostalimi podrobnostmi.

PREVOZ DO/S TABORA?
Iz Nove Gorice bo organiziran prevoz z avtobusom. Zadnji dan pridejo starši po svoje mlade naravovarstvenike v tabor.


Lepo vabljeni!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino