sobota, 8. avgust 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 3. julij 2019 ob 10:05, ogledov: 1753

Gymnasium: Zaradi njih so planinske poti varnejše - mladi markacisti na Radiu Slovenija

Planinsko društvo Bovec | Planinsko društvo Medvode | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Vse več mladih se pridružuje zahtevni markacijski dejavnosti in skrbi, da je korak obiskovalcev gora varnejši. S kakšnimi nalogami se srečujejo in kako se lahko delo markacista prenaša tudi iz roda v rod, boste izvedeli v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju danes, 3. julija, ob 20. uri!
Markacisti Planinske zveze Slovenije se trudijo za pomladitev svojih vrst. Z organiziranjem tečajev želijo mlajše planince spodbuditi k aktivnemu doprinosu k planinstvu skozi to obliko organiziranega prostovoljstva. Vse več mladih se pridružuje tej zahtevni dejavnosti in skrbi, da je korak obiskovalcev gora varnejši, med njimi tudi mlada markacista Kristina in Jakob Mlakar (PD Bovec), še najstnika, a že z veliko izkušnjami pri vzdrževanju in obnovi planinskih poti, ter Blaž Gortnar (PD Medvode), eden najmlajših članov tehnične skupine KPP. V oddaji bosta sodelovala tudi njihova očeta - Igor Mlakar (PD Bovec), inštruktor markacist in vodja tehnične skupine Komisije za planinske poti PZS, eden glavnih pobudnikov za pomladitev markacijskih vrst, in Boštjan Gortnar, prav tako inštruktor markacist in vodja tehnične skupine Komisije za planinske poti PZS, ki je že bil gost na 1. programu Radia Slovenija.

S kakšnimi nalogami se srečujejo in kako se lahko delo markacista prenaša tudi iz roda v rod, boste izvedeli v oddaji Gymnasium, ki jo pripravlja voditelj Aleš Ogrin. Danes, 3. julija, ob 20. uri na 1. programu Radia Slovenija prisluhnite, kako se kali nov markacijski rod!

-------------------------
Povezane novice:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino