petek, 16. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 14. februar 2020 ob 08:35, ogledov: 3459

Likovni natečaj za planinske skupine MO PD - Gore so pomembne za mlade

Objavil(a): Matej Ogorevc
Komisija za varstvo gorske narave PZS (nadalje: komisija) razpisuje nagradni likovni natečaj za planinske skupine pri mladinskih odsekih planinskih društev na temo GORE SO POMEMBNE ZA MLADE.
Razpis je bil pripravljen v okviru mednarodnega dneva gora v letu 2019, 11. decembra, za katerega je OZN izbrala tematiko GORE SO POMEMBNE ZA MLADE.

Namen natečaja je opozoriti na trajnostni pomen ohranjanja in varovanja gorskega sveta za prihodnje generacije, prikazati, kako danes mladi planinci razumejo okoljske in naravovarstvene probleme gorskega sveta ter kakšne vizije in rešitve ponujajo za ohranjanje gorske narave.
Z natečajem želimo krepiti planinsko kulturo in zavedanje pomena mednarodnega dneva gora, ozaveščenost in informiranost o naravovarstveni problematiki gorskega sveta ter aktivno sodelovanje med mladimi planinci. Poleg tega želimo še izboljšati medgeneracijsko sodelovanje v okviru PZS in poskrbeti za promocijo planinstva med mladino v širšem družbenem prostoru.

Pogoji natečaja:
V natečaju lahko sodelujejo planinske skupine oziroma planinski krožki mladinskih odsekov planinskih društev, ki so člani Mladinske komisije PZS (nadalje: krožki).

Vsak krožek lahko sodeluje samo z enim delom, ki mora biti rezultat skupinskega dela njegovih članov, mladih planincev. Vsebina naj sledi tematiki. Oblika ni določena, pričakujemo različne oblike likovnega ploskovnega ali prostorskega oblikovanja.

Izdelke morajo krožki dostaviti na sedež PZS (Ob železnici 30a, 1001 Ljubljana) po pošti ali jih vročiti strokovnemu sodelavcu komisije Dušanu Prašnikarju najkasneje do petka, 6. marca 2020, do 12. ure.

Skrb za nepoškodovanost izdelka pri dostavi je v pristojnosti pošiljatelja.

Izdelku priložite informacijski list (A4) z naslednjimi podatki:

Izdelek za natečaj: Gore so pomembne za mlade
  • Naslov (ime) dela:
  • Ime planinskega društva, mladinskega odseka in krožka (ime osnovne šole):
  • Imena sodelujočih otrok (po abecednem redu) in njihova starost v letih:
  • Ime in priimek mentorja (pošiljatelj) in kontaktni podatki mentorja (zlasti GSM):
  • Žig šole, ime in priimek zastopnika šole:
  • Žig planinskega društva, ime in priimek ter podpis zastopnika planinskega društva:


Posebna strokovna komisija
bo izdelke ocenila in med njimi izbrala tri najboljše, ki bodo po njenem mnenju najbolj ustrezali vsebini razpisa. Ocenjevala bo skladnost izdelka s tematiko, izvirnost in znake sodelovanja pri izdelavi ter likovno dovršenost izdelka v skladu z navedeno starostjo otrok.

Vsi sodelujoči krožki bodo za udeležbo prejeli priznanje, trije najboljši pa vrednostne bone v skupni vrednosti 100 € (prva nagrada: 50 €, druga nagrada: 30 € in tretja nagrada: 20 €). Bone bo možno vnovčiti pri nakupu gradiva za delovanje krožka pri planinski založbi PZS (otroški kotiček, strokovna literatura, ...), za ogled Slovenskega planinskega muzeja ipd..

Komisija bo rezultate razglasila ob obeleževanju svetovnega dneva Zemlje, 22. aprila 2020, in na svoji spletni strani. Svečana podelitev diplom in nagrad bo na Dnevu slovenskih planinskih doživetij, 13. junija 2020, v Lučah.

Prejeta dela bodo razstavljena v Slovenskem planinskem muzeju, 16. marca 2020, in na Dnevu slovenskih planinskih doživetij, 13. junija 2020, v Lučah.

Po tem datumu bo komisija na pobudo mentorjev izdelke vrnila, o načinu vračanja se bo mentor dogovoril s strokovnim sodelavcem komisije. Skrajni rok za zahtevek vračila je 30. junij 2020.

Z dostavo izdelka na sedež PZS pošiljatelj sprejema pogoje natečaja.

Podrobnejše informacije daje Dušan Prašnikar, strokovni sodelavec komisije v času uradnih ur. Kontakt: 01 43 45 683.

Naj bo vaš korak varen za ljudi in naravo!

Marijan Denša,
načelnik KVGN PZS

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino