torek, 31. marec 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 21. februar 2020 ob 14:00, ogledov: 473

Zmagovalke tekmovanja Mladina in gore na Radiu Slovenija in Ognjišče

Planinsko društvo Litija | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Mlade planince, udeležence tekmovanja Mladina in gore 2020, je slišati tudi na radijskih valovih. Člane najboljših ekip iz Litije in Idrije so pred mikrofon povabili na Radiu Ognjišče, litijske osnovnošolske zmagovalke pa bodo v soboto, 22. februarja, ob 9. uri gostovale v oddaji Hudo! na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju!
Spodnja Idrija je januarja gostila 31. tekmovanje Mladina in gore, najbolj uveljavljeno planinsko tekmovanje za mlade iz znanj, veščin in izkušenj z vseh področij in oblik planinskega delovanja. Ponosne osnovnošolske državne prvakinje so postale Litijčanke Pepa hrib pred drugouvrščeno ekipo Gorski kruhki iz Idrije in OŠ Šmartno iz Litije na tretjem mestu. Srednješolska odličja so ostala na Primorskem: pri zmagovalkah Nore na gore in drugih Gorskih mulcih iz Idrije, tretjega mesta so se razveselile Nanoške zmagovalke iz Podnanosa.

V soboto, 22. februarja, bodo gostje v oddaji Hudo! na 1. programu Radia Slovenija predstavnice ekipe Pepa hrib iz Litije, ki so postale zmagovalke v osnovnošolski konkurenci. Voditelj Aleš Ogrin bo z njimi govoril o množici znanj, ki so jih morale pokazati na tekmovanju, pa tudi o vseh zabavnih plateh planinstva, s katerimi se srečajo v okviru interesne dejavnosti Mladi in gore na OŠ Gradec v Litiji. Mlade državne prvakinje Pina Lucija Golouh, Nuša Šef ter Maša Kristina in Vita Viktorija Jere bodo skupaj z mentorico Majo Bregar podale tudi mnogo nasvetov, kako se varno odpraviti v gore ter kam se odpraviti soncu naproti. Vabljeni k poslušanju jutri ob 9. uri!

Z zmagovalkami iz PD Litija se je o nabiranju planinskega znanja in izkušenj za Radio Ognjišče že v Spodnji Idriji pogovarjal voditelj oddaje Doživetja narave Blaž Lesnik, ki je tudi vodil finalni kviz tekmovanja. Prisluhnete lahko na tej povezavi od 3. minute dalje. Blaž se je pogovarjal tudi z drugouvrščenimi Gorskimi kruhki in tretjeuvrščenimi OŠ Šmartno. Pred mikoforn je povabil tudi Nore na gore, zmagovalno ekipo srednješolcev, ki sta jo sestavljali Barbara Čibej in Zala Serženta Seljak, pomemben pečat uspehom in znanju planinskega podmladka PD Idrija pa daje njihov dolgoletni mentor Nace Breitenberger. Predsednik PZS Jože Rovan pa je pokomentiral mladostno planinsko vzdušje.

Vabljeni k poslušanju in podoživljanju tekmovalnega utripa!

Manca Ogrin

-------------------------
Povezana novica:

------------------------
Medijske objave:
Domžalski planinci dosegli 5. mesto na državnem tekmovanju Mladina in gore (Domžalec.si)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino