četrtek, 5. avgust 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 19. maj 2020 ob 13:00, ogledov: 2252

Pridobitev NPK Mladinski delavec/delavka

Objavil(a): Ana Suhadolnik
S pridobljenim uradnim potrdilom NPK Mladinski delavec/delavka bodo vaše spretnosti in znanja, ki ste jih pridobili na področju mladinskega dela ovrednotene in uradno potrjene, s čimer boste lahko dokazovali svojo usposobljenost za opravljanje poklica mladinskega delavca/delavke.
KAJ POMENI NAZIV MLADINSKI DELAVEC/DELAVKA IN KAJ Z NJIM PRIDOBIŠ
S pridobljenim uradnim potrdilom NPK Mladinski delavec/delavka bodo vaše spretnosti in znanja, ki ste jih pridobili na področju mladinskega dela ovrednotene in uradno potrjene, s čimer boste lahko dokazovali svojo usposobljenost za opravljanje poklica mladinskega delavca/delavke. Postopek pridobivanja NPK je relativno hiter, saj se lahko pri pridobivanju NPK upoštevajo spretnosti in znanja, ki ste jih mladinski delavci že pridobili pri delovanju na področju mladinskega dela, bodisi s poklicnim delovanjem ali s prostovoljni delom ter z udeležbo na neformalnih programih izobraževanja, delavnicah in seminarjih itd.

KAKO DO NAZIVA?
Zaradi ukrepov, povezanih s preprečevanjem širjenja bolezni COVID-19, se je Ljudska univerza Kranj odločila, da izvaja digitalno predstavitev procesa pridobivanja nacionalne poklicne kvalifikacije Mladinski delavec/Mladinska delavka ter individualno svetovanje za pripravo osebne mape, s katero lahko pridobite NPK Mladinski delavec/Mladinska delavka.

Nacionalne poklicne kvalifikacije v trenutnih razmerah ne morejo podeliti, ker jim izvedbo končnega preverjanja znanja in podeljevanja NPK preprečujejo ukrepi v času pandemije. Lahko pa vam svetujejo kako pripraviti osebno mapo in pregledajo osebno mapo, kar pomeni, da boste opravili večino obveznosti za pridobitev NPK. V kolikor ne boste imeli dovolj dokazil v osebni mapi za pridobitev NPK in bo komisija odločila, da bo potrebno dodatno, ustno ali pisno, preverjanje znanja, vas bodo na preizkus povabili po zaključku ukrepov proti pandemiji.

PRIJAVE
Na digitalno osebno svetovanje za pripravo osebne mape s katero izkazujete izkušnje za prejem NPK ali na digitalno predstavitev procesa pridobivanja NPK se lahko prijavite na e-naslov svetovalke za pridobitev NPK: renata.dobnikar@luniverza.si ali nam pišete na dominik.derencin@mss.si. Digitalna predstavitev pridobivanja NPK ali osebno svetovanje bo potekalo z uporabo aplikacije Zoom. Roka za prijave ni – lahko nam pišete kadarkoli.

VEČ INFORMACIJ
Več informacij o NPK Mladinski delavec/Mladinska delavka lahko pridobite na spletni strani MSS, Mreže MaMa ter Ljudske univerze Žalec in Ljudske univerze Kranj ali pa pišete na naslov dominik.derencin@mss.si.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino