torek, 2. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 28. maj 2020 ob 14:25, ogledov: 2327

Nov planinski zemljevid za širšo ljubljansko okolico

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinski zemljevid Ljubljana in okolica, merila 1 : 50.000, zajema območje Hotedršico, Rakitno in Grosupljem na jugu, Blegošem, Lubnikom, Smlednikom in Mengšem na severu, med Lukovico, Jančami in Grosupljem na vzhodu ter Hotedršico, Žirmi in Blegošem na zahodu. Planinske poti so prikazane na osnovi zadnjega stanja katastra planinskih poti PZS.


Znotraj že omenjenih meja boste našli:

  • priljubljene planinske cilje kot so Šmarna gora, Polhograjska Grmada in Tošč, Lubnik, Blegoš, Vrh. Sv. Treh Kraljev, Planina nad Vrhniko, Krim, Kurešček, Janče, Murovica, Rašica z Dobenom, ...
  • celotno Polhograjsko hribovje,
  • sotesko Pekel in Iški Vintgar,
  • kraški Grosupeljsko in Radensko polje ter
  • celotno Ljubljansko Barje.

Ljubljana_izsek_obmocja

Ljubljana_izsek_karte_2


Poleg samoumevnih planinskih poti (posebej so označene planinske obhodnice, med njimi E6, E7 in Slovenska turnokolesarska pot) in planinskih koč, so na planinskem zemljevidu Ljubljana in okolica - 1 : 50.000 označene še mnoge turistične in učne poti. Natančno so prikazana urejena parkirišča na priljubljenejših izhodiščih, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, številne naravne in kulturne znamenitosti, plezališča in še kaj. Na zadnji strani zemljevida najdete obvezno legendo, kratke opisi planinskih koč s kontakti, opisi štirinajstih priljubljenih ciljev in poseben izsek zemljevida Šmarne gore in Grmade v merilu 1 : 12.500.

 

Zemljevid je izdelan v sodelovanju z Geodetsko družbo d.o.o., Geodetskim inštitutom Slovenije in Turizmom Ljubljana.


Planinski zemljevid Ljubljana in okolica - 1 : 50.000, je na voljo za 8,10 €. Naročite ga lahko v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si ali s klicem v Planinsko trgovino oz. na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino