torek, 2. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 3. junij 2020 ob 00:00, ogledov: 1244

Planinski dom pod Ježo ponovno odprt za obiskovalce

Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal obvešča, da bo Planinski dom pod Ježo ponovno odprt od 6. junija dalje.

V Planinskem domu pod Ježo vas od sobote 6. junija 2020 dalje pričakuje najemnik Matjaž Weingerl. Pogostil vas bo s pijačo in okusno hrano.

Planinski dom pod Ježo bo do 23. junija 2020 odprt ob sobotah in nedeljah, kasneje pa vsak dan z izjemo ponedeljkov. Delovni čas doma je med 7. in 22. uro.

Vabljeni k obisku!


Planinski dom Pod Ježo, v preteklosti obmejna stražarnica, se nahaja v zaselku Kuščerji na kanalskem Kolovratu pod obronki Ježe. Prenovljeni dom ima idealno lokacijo tako za pohodništvo kot za kolesarjenje, saj slemenska cesta in vrhovi Kolovrata nudijo prečudovit pogled: na sever prek Soške doline na Alpe, proti jugu pa preko Benečije in Matajurja na Furlansko nižino vse do morja.

Na terasi Planinskega doma pod Ježo si počitek lahko privoščijo pohodniki, izletniki ter tudi kolesarji in motoristi oz. vsi, ki uživate v slikoviti pokrajini zahodne Slovenije, kjer lahko raziskujete ostaline prve svetovne vojne ob nekdanji meji z Italijo. Okolica doma pa vam ponudi tudi prijeten sprehod do tolmunov reke Idrije, do soteske Doblarca ter do številnih razgledišč nad smaragdno Sočo.
Poleg tega, da bo dom odprt samo v sezoni ob vikendih, načrtujemo v ponudbi še druge možnosti koriščenja, kot so planinski tabori, izobraževanja in druge dejavnosti povezane s planinstvom, rekreacijo in športom. Te dejavnosti je možno izvajati preko celega leta, saj je dom dostopen tudi v zimskem času.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino