torek, 28. september 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 13. oktober 2020 ob 13:00, ogledov: 1791

Čas za izlet – z vodnikom V zasnežene gore

Objavil(a): Matej Ogorevc
Zima – prelep letni čas tudi v gorah. Še toliko bolj, če so zasnežene. Take so skrivnostne, tihe, spokojne. Povsem drugačne od živahne poletne podobe. Zato vas vabimo na pot, na planinsko pot z našim vodnikom V zasnežene gore. Ponuja nam kar 55 zasneženih vrhov in ciljev!
pz_pzs_v_zasnezene_gore_preberi_vec
Vodnik V zasnežene gore je namenjen širšemu krogu uporabnikov. V njem najdemo več lažjih sredogorskih izletov, pa tudi opise nekaterih zahtevnejših visokogorskih tur, tudi takšnih, katerih opisov ne boste našli v drugi literaturi. Čeprav so nižji hriboviti predeli v tovrstnih vodnikih skromneje zastopani od gornikom ljubših alpskih ciljev, je avtor Gorazd Gorišek zavil tudi na jug in vzhod naše domovine. Tudi tam namreč ob poštenih zimah najdemo spoštovanja vredne cilje in ture.

Sicer pa je na 200 straneh vodnika V zasnežene gore Gorišek zajel ideje in opise za vzpone na 20 vrhov Julijskih Alp, 13 vrhov Karavank, devet ciljev Kamniško-Savinjskih Alp, osem primorskih oz. notranjskih vrhov ter štiri posavske oz. severovzhodnoslovenske zimske planinske cilje. Kot posebno slovensko goro, pa čeprav na oni strani Karavank je v svoj izbor dodal še Dobrač, prvaka Ziljskih Alp.

Avtor in izkušen gornik pa uporabnikom knjige polaga na srce, da so zimske gore, čeravno lepe in mogočne, tudi nevarne. Zato priporoča udeležbo na enem od tečajev varnega gibanja v zimskih razmerah in varstva pred snežnimi plazovi. V gorah boste tako varnejši, doživetja pa popolnejša.logo_planinska_zalozba_min Planinski vodnik V zasnežene gore lahko naročite v spletni Planinski trgovini, na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, s klicem v Planinsko trgovino 01 43 45 684 (v času uradnih ur) ali na brezplačno telefonsko številko 080 18 93.

E-obliko vodnika V zasnežene gore si lahko izposodite ali kupite tudi v Biblosu.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino