torek, 26. september 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sobota, 29. oktober 2022 ob 00:00, ogledov: 1084

Razpis FŠO 2023 - Sestanek za podizvajalce preko Zooma

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Objavljen je razpis Fundacije za šport 2023. Vabljeni vsi predstavniki mladinskih odsekov, da se udeležite sestanka in tako izveste potrebne informacije za izpolnjevanje vloge in poročil, da se prijavite kot podizvajalci.
KOMU JE NAMENJEN SESTANEK?
Mladinskim odsekom in vsem predstavnikom mladinskih odsekov, ki skrbijo za razpise in urejajo birokracijo MO. Dobrodošel vsaj po en predstavnik iz posameznega mladinskega odseka.

KAJ JE NAMEN SESTANKA?
Vam in nam olajšati delo pri izpolnjevanju vlog in obrazcev ter poročil.  Da ste kot mladinski odsek za svoje dejavnosti lahko uspešno sofinancirani s strani Fundacije za šport kot podizvajalec Mladinske komisije.

KAJ BO VSEBINA SESTANKA?
Predstavljene bodo NOVOSTI razpisa FŠO za leto 2023 in podne bodo informacije, kako čim bolj kratko in jedrnato spisati vlogo, če želite, da so vaše dejavnosti v mladinskem odseku sofinancirane.
Tokrat govorimo o vseh dejavnostih:
  • planinski krožek, izleti,
  • priprave na tekmovanje Mladina in gore,
  • priprave na orientacijska tekmovanja,
  • planinska šola,
  • planinski tabori,
  • ipd.

KDAJ?
V petek, 4. 11. 2022, ob 18h.

KJE?
Preko Zooma:


KJE SE PRIJAVIM?
Preko obrazca:

ALI JE ZA SESTANEK POTREBNO PLAČATI?
Ne. Udeležba na sestanku je brezplačna.

ALI JE ŠTEVILO UDELEŽENCEV NA SESTANKU OMEJENO?
Ne.

ALI JE OMEJENO ŠTEVILO UDELEŽENCEV NA POSAMEZNO PLANINSKO DRUŠTVO?
Ne.

KAJ BOMO MORALI STORITI PODIZVAJALCI?
Izpolniti priložen obrazec (in ustvarjen google obrazec) in ga do vključno četrtka, 10. novembra poslati preko izpolnjenega google obrazca.


Za Mladinsko komisijo,
Ana Suhadolnik, načelnica MK PZS

KJE DOBIM KAKŠNE NAPOTKE ZA IZPOLNJEVANJE OBRAZCA?
Vedno lahko pokličete našo strokovno delavko Veroniko, na številko 01 43 45 689 ali ji pišete na mladinska.komisija@pzs.si. Brez slabe vesti. Z veseljem vam bo pomagala.

Nekaj ključnih povzetkov:
Pod vsebino lahko navedete vse dejavnosti, ki jih v okviru planinskega društva organizirate brezplačno. To so planinski krožek, priprave, izvedba, organizacija, udeležba na tekmovanju Mladina in gore (regijsko in državno), podobno za planinska orientacijska tekmovanja. Planinski izleti, športno plezanje, program cici in mladi planinec, planinska šola, ipd.
V rubriki finančnih stroškov (na drugi strani obrazca) lahko navedete potne stroške, stroške prostovoljnih ur, najeme prostorov, stroške, ki jih predvidevate za nagrade, tiskanje priznanj, nakup opreme. Pri slednjem bodite razsodni. V poštev pridejo tudi prej omenjene prijavnine na tekmovanja, ki jih plača društvo ipd. Še enkrat poudarjamo. Če imate dilemo, kličite in pišite.
Pomembno je upoštevati, da udeleženci ne smejo plačati za dejavnost. Zato planinski tabori žal ne pridejo v poštev. Če za udeležence plača planinsko društvo, potem dejavnost lahko prijavite, saj je plačalo društvo in ne posamezni udeleženec.
Primer: če PD organizira tekmo POT in mora vsak udeleženec plačati 2 eura, da se tekme lahko udeleži, potem tega ne morete prijaviti kot dejavnost. Če pa PD na razpis napiše, da je cena 10 evrov na ekipo, največkrat ta strošek plača PD, pod katerim ekipa tekmuje in v tem primeru j dejavnost za udeleženca samega brezplačna (ker ne plača on, ampak društvo). V vsakem primeru navedite vse te dejavnosti. To bo pomembno potem pri poročilu.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino