četrtek, 18. april 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sreda, 18. januar 2023 ob 10:00, ogledov: 1384

33. državno tekmovanje Mladina in gore v Postojni | vabilo

Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Na 33. državnem tekmovanju Mladina in gore se bo v soboto, 21. januarja, v Postojni v planinskem znanju teoretično in praktično pomerilo 20 štiričlanskih osnovnošolskih ekip. Letos bo sedmič sočasno potekalo tudi tekmovanje za srednješolce, kjer se bo pomerilo 16 dvočlanskih ekip. Uradni začetek enega najpomembnejših tekmovanj za popularizacijo planinstva in spoštljivega odnosa do narave bo ob 10.00, finale s kvizom in skritim gostom ob 14.30. Vabljeni, da se nam pridružite!
Mladina in gore, ki je hkrati tekmovanje iz znanja in športno tekmovanje, saj planinstvo obe prvini enakovredno združuje, je namenjeno osnovnošolcem od 6. do 9. razreda, letos pa bo že sedmič izvedena tudi podobna preizkušnja za srednješolce. Eno najpomembnejših tekmovanj za popularizacijo planinstva in spoštljivega odnosa do narave, je tudi odlična priložnost za druženje mladih planincev iz vse Slovenije, hkrati pa tudi pridobivanje planinskega znanja za varnejši in samostojnejši obisk gora.
Letos bo državno tekmovanje v Postojni, na OŠ Miroslava Vilharja Postojna (Trg padlih borcev 1a, Postojna), od koder prihaja zmagovalna ekipa 32. državnega tekmovanja Mladina in gore. V sklopu tekmovanja je organiziran tudi likovni natečaj z naslovom Z glavo v naravo. Tekmovalci se bodo pomerili v planinskem znanju in poznavanju dodatnega gradiva - Stoletnica Knafelčeve markacije (Dušan Škodič). Najboljše osnovnošolske ekipe bodo nagrajene z brezplačno uporabo tabornega prostora Mlačca, praktičnimi nagradami ter vikend paketom v planinski koči, srednješolske ekipe bodo prav nagrajene z brezplačnim dijaškim taborom ter praktičnimi nagradami, vsi najboljši s pokali in medaljami, preostale ekipe pa dobijo praktične nagrade.

mladina_in_gore

foto Manca Ogrin

 

Organizatorji 33. državnega tekmovanja Mladina in gore so: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija PZS, Zavod za šport RS Planica, Planinsko društvo Postojna in Osnovna šola Miroslava Vilharja Postojna.

 

Program tekmovalnega dne:

 

  • 9.00-10.00 prihod, sprejem in prijava ekip
  • 10.00-10.30 kulturni program
  • 10.35-11.20 pisanje testov in srečanje mentorjev
  • 11.30-12.30 kosilo
  • 12.30-14.15 družabni del: krajši pohod, predavanje
  • 13.30-14.00 dodatni testi
  • 14.15-14.30 razglasitev rezultatov in ogled testov
  • 14.30-16.00 finale tekmovanja za OŠ (v odmorih skriti gost, rezultati likovnega natečaja in podelitev nagrad za SŠ)
  • 16.00-16.30 zaključek s podelitvijo nagrad

Prijazno vabljeni v Postojno, kjer bo v soboto vse v znamenju planinstva in navdušujočega gorniškega znanja več kot 100 mladih planincev - tekmovalcev!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino