ponedeljek, 17. junij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

torek, 21. marec 2023 ob 00:00, ogledov: 769

Razpis za najem tabornega prostora Mlačca

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vabi k najemu tabornega prostora v Mlačci.
Lokacija tabornega prostora Mlačca 
Taborni prostor Mlačca se nahaja pri Mojstrani, in sicer na desni strani ceste, ki vodi iz Mojstrane proti Kotu in Krmi (Kurirska pot 26, Mojstrana; koordinate: N46.455872, E13.936238). V njegovi neposredni bližini so teniška igrišča ter balinišče, ki jih je na podlagi predhodnih dogovorov možno najeti za uporabo.

Dostop do tabornega prostora je mogoč z avtobusom, urejenih je tudi nekaj parkirišč za osebne avtomobile.

Zaradi bližine Mojstrane je oskrba tabora enostavna, saj je najbližja trgovina oddaljena le nekaj minut vožnje ali 15 minut hoje.

Opremljenost tabornega prostora Mlačca
Taborni prostor je opremljen s priključkom na javno vodovodno in električno omrežje, urejeni so odtoki za umivalnico in kuhinjo (v rastlinsko čistilno napravo).

Taborni prostor je primeren za tabore z največ 50 taborečimi. Izvedbo večjih taborov zaradi prostorskih in infrastrukturnih omejitev odsvetujemo! V primeru, da bi si vseeno želeli taboriti na tabornem prostoru Mlačca, vaši tabori pa imajo več kot 50 taborečih, je možno, po predhodnem dogovoru, uporabljati večji del zemljišča (ampak le po predhodnem dogovoru).

Okolica tabornega prostora
Taborni prostor je odlično izhodišče za planinske izlete in ture, saj so od tod mogoča potepanja po gorah Triglavskega pogorja ali Karavank.

Taborni prostor nudi prijetno okolje tudi za ostale dejavnosti:
 • na samem prostoru lahko postavite igrišče za odbojko,
 • ob prostoru se nahaja večji balvan z opremljenimi športnoplezalnimi smermi,
 • podate se lahko v sotesko Mlačca,
 • obiščete Slovenski planinski muzej,
 • se preizkusite v plezanju na Ferati Mojstrana
 • ali pa se dogovorite za ogled tematske poti in predstave Rajže po poteh triglavskih pravljic.

mk_pzs_tabor_mlacca_lokacija_3

Cena najema tabornega prostora
Cena najema prostora znaša za planinska društva in ostale organizacije članice Planinske zveze Slovenije 300 € na teden (z vključenim DDV), za nečlane PZS pa 450 € (z vključenim DDV).

Cena najema poleg uporabe prostora vključuje vodo, elektriko ter čiščenje odpadne vode.

Menjava izmen
Tedenske taborne izmene se menjajo ob sobotah ob 14. uri. Do te ure mora biti tabor pospravljen, kar pomeni, da morajo do omenjene ure vsi udeleženci zapustiti taborni prostor.

Najem
Če se zanimate za najem tabornega prostora v Mlačci, pošljite povpraševanje na elektronski naslov mladinska.komisija@pzs.si (zadeva Najem tabornega prostora Mlačca) ali na poštni naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, SI-1001 Ljubljana (s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca«).

Povpraševanje naj vsebuje:
 • naziv društva,
 • ime in priimek kontaktne osebe,
 • elektronski naslov in telefonsko številko kontaktne osebe,
 • želeni termin taborjenja ter
 • morebitne opombe oz. komentarje.

Po prejemu povpraševanje, vam bomo na naslov društva poslali pogodbo za najem tabornega prostora. Pogodbo nam podpisano vrnite v roku 10 dni po prejemu na zgornji poštni naslov, s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca - pogodba«.

V tem času za vaš termin ne bomo izdajali drugih pogodb. V kolikor v 10 dneh pogodbe ne vrnete, morate ponovno oddati povpraševanje, s čimer lahko izgubite prvo mesto v čakalni vrsti za vaš termin. Če se na isti termin prijavi več organizacij/društev, ipd. ima prednost organizacija/društvo, ki taborni prostor za daljše obdobje.

Če vaš termin ob oddaji povpraševanja ne bo prost, vas bomo o tem obvestili in vam priporočili proste termine.

Taborni prostor je v prvi vrsti namenjen izvedbi planinskih taborov v organizaciji planinskih društev. Organizacije, ki niso člani Planinske zveze Slovenije, lahko vseeno oddajo povpraševanje a imajo v primeru intersa planinskih društev slednji prednost. 

Dodatne informacije
Dodatne informacije dobite pri strokovni sodelavki Mladinske komisije Veroniki Susman. V času uradnih ur je dosegljiva na telefonski številki (01) 43 45 689 sicer pa tudi na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

Za dodatne informacije lahko povprašate tudi društva, ki so že taborila na tabornem prostoru. V letu 2016 sta bila to PD Vipava in PD Podnanos, v letu 2017 so se na prostoru zvrstili PD Nova Gorica, PD Bohor Senovo in PD Ljubljana-Matica, v letu 2018 PD Litija in PD Gornji Grad in v letu 2019 PD Vrhnika.

Podrobnejši opis vzorčnega tabornega prostora Mlačca:
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino