sobota, 25. maj 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sreda, 10. maj 2023 ob 00:00, ogledov: 669

Kriška gora - uspešen izlet :)

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Ob 130. obletnici ustanovitve Slovenskega planinskega društva in 70 let od odprtja Slovenske planinske poti, smo se odločili, da se odpravimo na izlet po odseku te znamenite poti. Šli smo čez Kriško goro na Tolsti vrh.
Zjutraj smo se zbrali pri cerkvi sv. Jožefa pri Tržiču, od koder smo se po grebenski poti začeli vzpenjati proti Koči na Kriški gori. Sneg je že v celoti pobralo, drevesa pa so tudi že bila obarvana v spomladanske barve. Tekom celotne poti smo imeli lep razgled na celotno Ljubljansko kotlino, kasneje pa so se z druge strani grebena pokazale tudi Karavanke.

Tim_R._1
Slika 1: na poti do vrha, foto: Tim Ravnik

Po slabih dveh urah hoje smo prispeli do koče, kjer pa nismo veliko počili, temveč smo se odpravili naprej proti Tolstemu vrhu, ki je od tam oddaljen le še slabo uro hoje. Na vrhu se je nebo popolnoma odprlo in sonce je že kar močno sijalo, tako da nas je pozdravil tudi zelo znan obraz Triglava.

Tim_R._5
Slika 2: naklonjeno vreme, foto: Tim Ravnik

Po kratkem počitku na travnatem vrhu smo se po isti poti odpravili nazaj do Koče na Kriški gori, kjer smo se malo okrepčali in nato sestopili nazaj v dolino. Vsi udeleženci so bili s potjo zelo zadovoljni, se je pa že pojavljalo vprašanje, kam odidemo naslednjič.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino