ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 13. november 2023 ob 07:30, ogledov: 1262

Priznanje Mladina in gore 2023 OŠ in vrtcu Polzela

Planinsko društvo Polzela | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za izjemne dosežke pri vzgoji in izobraževanju planinske mladine ga letos na predlog PD Polzela prejmeta osnovna šola in vrtec Polzela.
Na OŠ in v vrtcu se že več let izvaja program Mladi planinec in Cici planinec. Mentorji interesnih dejavnosti planinskega krožka skupaj s PD Polzela vsako leto pripravijo program aktivnosti, ki jih tudi izvedejo. V vrtcu se izvajajo delavnice s planinsko tematiko in v šolskem letu se izvede do šest pohodov v okoliško hribovje bodisi z avtobusom ali vlakom.

pd_polzela_mladi_planinci
Osnovna šola in vrtec Polzela prejmeta priznanje Mladina in gore 2023 za izjemne dosežke pri vzgoji in izobraževanju planinske mladine (foto arhiv PD Polzela)

Prav tako se celotno šolsko leto izvajajo pohodi in tabori na OŠ. Letno se izvede do pet planinskih izletov, tridnevno zimovanje in enotedenski poletni planinski tabor. Mentorji na šoli in v vrtcu pomagajo pri pripravi razpisov, obveščanju staršev, tematski pripravi in izvedbi srečanj. Prav tako se izpopolnjujejo na tečajih PZS. Mentorice in učenci se vsak petek dobijo v pisarni PD Polzela, kjer se pod vodstvom planinskih vodnikov pripravljajo na tekmovanja v planinski orientaciji. Učenci se z mentorico tudi udeležijo vsakega tekmovanja, kjer dosegajo odlične rezultate. Na SPOT Savinjska dosegajo prva mesta, na BMOC 2022 so dosegli tretje mesto.

V vrtcu, OŠ Polzela in podružnični šoli Andraž se redno ureja oglasna deska z vabili, poročili in drugo planinsko vsebino. Ravnateljica podpira tovrstno dejavnost in se priložnostno tudi udeleži kakšnega srečanja ali pohoda. Zgledno in že več let sodelujejo s PD Polzela. 

Fotogalerija

 arhiv PD Polzela

 arhiv PD Polzela1 / 4

 arhiv PD Polzela2 / 4

 arhiv PD Polzela3 / 4

 arhiv PD Polzela4 / 4

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino