ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

torek, 2. julij 2024 ob 07:00, ogledov: 261

Zabavnik meseca | Planinski zabavnik 2

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinski zabavnik 2, naloge za mlade planince med 9. in 14. letom so izbrale Urška Stritar, Karmen Usar, Natalija Marovt in Mojca Stritar Kučuk, je v mesecu juniju na voljo s 30-odstotnim popustom! Za 6,93, namesto rednih 9,90 €.

Planinski svet je predvsem nepopisno lep. To je svet čudovite narave. Skrivnostnih gozdov. Prostranih travnikov in pašnikov, kjer lahko poleti opazujete krave na paši ali štejete ovce (pa ne zato, da bi zaspali!). Vrtoglavih sivih sten, v katerih morda opazite drobne pike, plezalce, ki napredujejo proti vrhu. Nazobčanih grebenov. Pisanih cvetlic, ki rastejo celo iz skalnih razpok. In plašnih divjih živali, ki bodo takoj zbežale, ko vas bodo ugledale. Tu se nadihamo svežega zraka in premigamo telo. In fotografski aparat tukaj posname najlepše motive.

Planinski_zabavnik_2

A obenem je to svet, ki zahteva pripravljenost za vstop vanj in za gibanje v njem. Zato se boste v zabavniku seznanili z osnovami varnega planinstva, z nenapisanimi pravili obnašanja v hribih in na splošno o tem kako biti planinec, ki spoštuje druge pohodnike, pa tudi rastlinski in živalski svet, ki ga obdajata v hribih. Naučili se boste novih besed iz planinskega »slovarja«, da boste vedeli, kaj je, recimo, škrbina, ali melišče. In o slovenskih gorah se boste poučili, pa alpinistih in alpinistkah, ki so se s svojimi dosežki v domačih in tujih gorah že vpisali v zgodovino. In še in še ...

PDF Primeri nalog


Meseca junija Planinski zabavnik 2 s 30 % popustom!

Za 6,93 € (redna cena 9,90 €).


Nakup ali naročilo:

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino