ponedeljek, 15. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sreda, 3. julij 2024 ob 07:00, ogledov: 652

Letošnje poletje odkrivajte Kamniško-Savinjske Alpe s hop on-hop off prevozom

Objavil(a): Manca Ogrin
Potovanje okrog Kamniško-Savinjskih Alp bo tudi letos poleti preprosto in trajnostno. Obiskovalci in domačini se boste namreč na pot lahko odpravili z organiziranim krožnim prevozom, ki bo med 22. junijem in 1. septembrom vozil vse dni v tednu. Letošnja novost je nekoliko spremenjena trasa, saj bo kombi ustavljal tudi v občini Komenda.
Kamniško-Savinjske Alpe so izjemno slikovit del alpskega sveta in predstavljajo osupljivo kuliso za raznolike aktivnosti ter raziskovanje narave. Ob rastočem turističnem in lokalnem prometu, predvsem v času poletne sezone, pa je zagotavljanje okolju prijaznejšega načina premikanja na tem območju osrednja želja sodelujočih občin.

Hop_on_Hop_off_okrog_Kamni__ko_Savinjskih_Alp_FB_slo

Krožna pot omogoča enostaven dostop do najbolj priljubljenih turističnih točk, kot tudi do skritih kotičkov, ki jih ponuja ta čudovita alpska pokrajina. Kombi, ki lahko hkrati prepelje do 8 potnikov (po dogovoru pa tudi več), vozi dvakrat dnevno. V dopoldanskih urah odpelje v eno smer, popoldan pa se vrača v obratni smeri. Kombi bo v izbranem terminu vozil vsak dan, in sicer bo ob ponedeljkih, sredah, petkih in nedeljah dopoldne najprej odpeljal v smeri Luč, ob torkih, četrtkih in sobotah pa dopoldne najprej v smeri Komende. Tako si uporabniki trajnostnega prevoza lahko prilagodijo dan in izlet po svojih željah.

Potniki lahko do prevoza dostopate na postajah v Kamniku (glavna avtobusna postaja), v središču Komende in Cerkelj, pri spodnji postaji žičnice na Krvavec, v Adergasu, v centru Preddvora, na Jezerskem na avtobusnih postajah pri Občini in Planšarskem jezeru, pri Plesniku v Logarski dolini in Centru Rinka v Solčavi, v središču Luč, na Kranjskem Raku in v Kamniški Bistrici pri spodnji postaji nihalke na Veliko planino (oz. po dogovoru pri izviru Kamniške Bistrice). Vozni red kombija je objavljen na spletni strani Kamniško-Savinjskih Alp (ksalps.com). Ure prevoza in lokacije pobiranja se bodo po potrebi prilagajale povpraševanju potnikov.

kamnisko_savinjske_alpe_vozni_red

Za prevoz je potrebna predhodna rezervacija sedežev, in sicer vsaj en dan pred odhodom do 16. ure. Pri tem vam na pomoč lahko priskočijo lokalne TIC točke oziroma nastanitveni ponudniki ali pa si sedež rezervirate kar sami na telefonski številki +386 40 890 105. Cena prevoza se giblje med 4 in 9 evrov v eno smer, odvisno od dolžine prevoza in starosti potnika.

Za vse, ki si torej želite doživeti Kamniško-Savinjske Alpe na trajnosten način, brez skrbi glede parkiranja ali prometnih zastojev, je tak način potovanja prava izbira. Raziskujte naravne lepote, uživajte v lokalni kulinariki in prispevajte k ohranjanju okolja s hop on-hop off okrog Kamniško-Savinjskih Alp.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino