sobota, 19. junij 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 19. maj 2010 ob 00:00, ogledov: 3553

Mladinski planinski tabor Durmitor (Črna gora)

MK PZS ponosno predstavlja:
Mladinski planinski tabor
DURMITOR (Črna gora),
14. - 22. avgust 2010

PRAVLJICA O DURMITORJU:
Durmitor, po nekaterih legendah letovišče bogov z Olimpa, je prav gotovo najlepši gorski masiv na Balkanu. Zaradi naravnih lepot med katerimi izstopajo gora Prutaš, visokogorska jezera in najgloblji evropski rečni kanjon - kanjon reke Tare, je bil Durmitor že leta 1980 vpisan na seznam UNESCO svetovne dediščine.

Izvor besede Durmitor ni povsem jasen. Po eni različici je izpeljanka besede 'dormitorium' romanskega izvora, kar pomeni spati. Baje naj bi rimski legionarji ko so potovali mimo domačine spraševali 'ali planina spi'.  Obstaja pa še druga, bolj verjetna razlaga. Izvor besede naj bi bil keltski, in sicer zloženka 'dru-mi-tor', kar pomeni 'voda s planine'. V obeh primerih gre za poimenovanje, ki izvira iz predslovanskih časov.

S svojo vsebino je Durmitor zelo podoben Triglavskemu narodnemu parku- tu so jezerca, gozdovi in skalnati vrhovi...A hkrati Durmitor ponuja tudi posebno svojevrstno izkušnjo, neponovljivo in nepozabno...

O čem govorimo? Pridružite se nam, pa jo boste izkusili na lastni koži!

KOMU JE TABOR NAMENJEN?
Tabor je v osnovi namenjen srednješolcem in pa študentom, ki radi odkrivajo naravne lepote krajev, se odpravljajo na vršace in so po duši vsaj malce avanturisti.

Je že res, da je Slovenija polna takšnih naravnih lepot, toda naša želja, torej želja Mladinske Komisije je bila, da se mladostnikom predstavi tudi delček neokrnjene narave, ki je nimajo priložnosti obiskati kar en lep vikend s svojimi starši. No lahko že, toda taborjenje z vrstniki, ki imajo podobne vrednote kot ti, ima zagotovo prav poseben čar.

KAJ NAS ČAKA?
Obisk vrhov: Bobotov Kuk (2522 m)
Prutaš (2393 m),
Međed (2287 m)
Križarjenje po pivskem jezeru
Obisk čudovitih jezer
Ogled številnih naravnih in kulturnih znamenitosti: Ledena pečina, Kanjon Mrtvica, Samostan Ostrog.
POTEK TABORA
Na tabor se bomo odpravili iz Ljubljane, 14. 8. 2010 v poznih popoldanskih urah, sledila bo vožnja preko Hrvaške ter Bosne in Hercegovine. Prihod v Žabljak (mesto nastanitve) naslednji dan v dopoldanskih urah. Sledile bodo dejavnosti po programu.

Vračamo se 21. 8. v popoldanskih urah, prihod v Ljubljano pa načrtujemo 22. 8. v jutranjih oz. dopoldanskih urah.

CENA: 250 €
Cena vključuje vodenje, avtobusni prevoz iz Ljubljane in nazaj, 6x polpenzion, zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini.

Prvi obrok (100€) je potrebno plačati ob prijavi na tabor na TRR 05100-8010489572, sklic 2010-63820. Ostalo (150€) pa ob odhodu na avtobusu.

PRIJAVE:
Prijavnico pošiljite (na priloženem obrazcu) na naslov PZS, Dvoržakova 9, 1001 Ljubljana, do 1. julija 2010, ali jo do navedenega roka osebno oddjate v tajništvu PZS (Veronika Susman).

OSTALE PODROBNOSTI:

Za udeležence tabora v tujini bo organizirano posebno spoznavno srečanje, ki se bo odvijalo 10. julija 2010.
V ceno nista všteta rafting in križarjenje.

Več informacij na voljo na elektronskem naslovu:  urska.kocbek@gmail.com ali na www.mk.pzs.si

Prijavnica

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino