petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 2. april 2012 ob 00:00, ogledov: 4158

Mladinski program na 6. IMFFD - 3. 4. 2012

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Danes se Cankarjevem domu začenja 6. mednarodni festival gorniškega filma. Lansko leto je festival uvedel otroški program, ki ga letos - zaradi lanskega toplega sprejema - nadaljujejo. Program za predšolske otroke (4-6 let) je letos dopoldne in za zaključene skupine PZS.

Zato pa bi vas še posebej toplo vabimo na MLADINSKI PROGRAM, namenjen otrokom od devetega leta dalje in ostalim mladim. Mladinski program bo v torek, 3. 4. 2012, ob 17. uri v Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma in bo zelo pustolovsko obarvan.

Najprej si bomo ogledali zadnji del iz serije štirih filmov Na Džingiskanovimi poti, ki govori o res osupljivi pustolovščini Tima Copa, mladega Avstralca, ki se je na konjih odpravil iz Mongolije na Madžarsko. Mislil je, da bo za pot - gre za 10.000 km - potreboval 18 mesecev, a je na cilj prišel po več kot treh letih. Gre za vznemirljivo, toplo, poučno zgodbo epskih razsežnosti, ki je Timu prinesla izpolnitev sanj, pa tudi slavo in nagrado društva National Geographic Society. Mi si bomo ogledali samo zadnji del in zaključek poti, kar nam bo vzelo 40 minut.

Sledil bo pogovor o novem slovenskem mladinskem pustolovskem romanu Zlati zob Tadeja Goloba. Knjigo z navdušenjem prebirajo tako mladi kot odrasli bralci.

Pogovor o knjigi Zlati zob:

Tadej Golob, foto osebni arhivPrav gotovo ima vsak slovenski alpinist svoj poseben kraj, kamor zahaja večkrat kot kam drugam. Plezalec in pisatelj Tadej Golob ga je našel v Logu pod Mangartom oziroma v stenah nad njim, ki jih poznamo pod enotnim imenom Loška stena. Tu se dogaja tudi njegov mladinski pustolovski roman, ki je novembra lani izšel pri Mladinski knjigi. O zgodbi, v kateri dva ljubljanska plezalca s pomočjo vrstnika domačina v votlini visoko v severni steni Briceljka iščeta pozabljeno zlato, ki sta ga iz rudnika v Rablju pred mnogimi leti prinesla rudarja iz Loga, se bo Irena Cerar pogovarjala z avtorjem zgodbe Tadejem Golobom in z avtorjem ilustracij Cirilom Horjakom. Ob pogovoru si bomo lahko ogledali tudi fotografije ljudi in okolja, ki "nastopajo" v knjigi (Loška stena ...).
Ciril Horjak je illustrator in stripar, pa tudi izvrsten in duhovit pripovedovalec zgodb. V drugem preddverju si boste lahko ogledali tudi razstavo njegovih ilustracij iz knjige Zlati zob.
 
Skratka, obeta se nam zanimiv in pester mladinski program, zato vas vabimo, da pridete s svojimi otroki, vnuki, ali sami. Program bo prav tako zanimiv za odrasle kot otroke. Še posebej, če si ne boste utegnili ogledati vseh štirih filmov Na Džingiskanovi poti, ki so na sporedu danes popoldne.

Za podrobnejši program festivala - tudi za ostale filme, predavanja ... - obiščite spletno stran 6. IMFFD.

Vstopnice za mladinski program prodajajo na blagajni CD za 4 eur.

Vabljeni!

PZS in 6. IMFFD

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino