petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 29. maj 2012 ob 00:00, ogledov: 8508

Geopark Karavanke - Zabavno, poučno, nič mučno

Objavil(a): Zdenka Mihelič
V sklopu projekta Geopark Karavanke so ustvarjalci Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave letos pripravili učni pripomoček Zabavno, poučno, nič mučno, namenjen vzgojiteljem, učiteljem, staršem in otrokom.

Učni pripomoček Zabavno, poučno, nič mučno - Geopark Karavanke, popelje mladega raziskovalca na zabavno in poučno geo-dogodivščino skozi Geopark Karavanke.

Geopark_Karavnke_ucni_pripomocek_zemljevid

Zasnovali so ga geologi, vzgojitelji in učitelji, ki so se družili na geoloških delavnicah. Nekaj idej se je porodilo v naših glavah, nekaj so jih našli na svetovnem spletu in nekaj v knjigah. Naslove le-teh so dodali na koncu učnega pripomočka in če boš navdušen, prelistaj še te. Številni fotografi so podarili svoje fotografije, piko na i je gradivu dodal še ilustrator. S skupnimi močmi so pripravili učni pripomoček, ki naj ti bo v pomoč, predvsem pa v veselje in zabavo. Namenjamo ga tudi tvojim vzgojiteljem, učiteljem, staršem, prijateljem, vodnikom in interpretatorjem po Geoparku Karavanke.
Razdelili so ga na pet tematskih sklopov: Zemlja, kamnine, kristali in minerali, fosili in voda. Vsako poglavje ima poenostavljeno »strokovno razlago«. Če pa bo še vedno pretežko, naj ti pomagajo vzgojitelj, učitelj ali starši.
Geopark_Karavnke_ucni_pripomocek_slika

Sledijo poskusi , ki se vsebinsko navezujejo na posamezna poglavja in podpoglavja. Verjamemo, da jih bodo mladi raziskovalci opravil z levo roko, a kljub temu naj mlademu pri rokovanju z »nevarnimi« pripomočki pomaga odrasla oseba. Pri »raziskovalnem delu« vedno uporabljaj zaščitna očala in rokavice. V vsakem poglavju so mladega raziskovalca napotili tudi v Geopark Karavanke, da si geološke posebnosti ogleda tudi v živo, saj je narava najpomembnejša učilnica. Zagotovo bo bralca in obiskovalca zanimal tudi sklop geo-zanimivosti. 

Geopark_Karavnke_ucni_pripomocek_slika2

Za lažje sprehajanje skozi učni pripomoček, je vsak od naštetih sklopov obarvan v svojo prepoznavno barvo.

Vabljeni v Geopark Karavanke - tudi s pomočjo PDF UČNEGA PRIPOMOČKA (8,83 MB), oglejte si ga!

Pripravila Zdenka Mihelič


© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino