sobota, 28. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 21. julij 2012 ob 00:00, ogledov: 3831

Mednarodni gorniški tabor Kazbek, 5047 m (GYS camp)

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinska zveza Gruzije (MCAG, Mountaineering & Climbing Association of Georgia) vas vabi na gorniški tabor na Kavkaz, in sicer na enega najvišjih in najlepših vrhov v vzhodnem delu centralnega Kavkaza v Gruziji.
Zgodovinski oris: Prvi pristop na vrh Kazbeka oz. na Mkinvartsveri, kot se vrh imenuje v gruzijskem jeziku, je uspel leta 1868 D. Freshfieldu. S Kazbekom pa je povezana tudi nesrečna legenda o Promoteju.

GYS2012_logoKdaj: 8.-15. september 2012.

Kje: vzhodni del centralnega Kavkaza v Gruziji, gora Kazbek (5047 m).

Udeleženci in starostna skupina: Na državo 4 mladi v starosti od 16. leta dalje. Udeleženci pod 18 let morajo imeti spremljevalca (mladinski vodnik, alpinist itd), prav tako podpisano dovoljenje staršev.

Oprema:
Planinska (višinska) oblačila za mrzlo in vetrovno vreme, dobra obutev, spalna vreča, cepin, dereze, čelada, plezalni pas, rokavice, toaletne potrebščine za osebno nego, zaščitna krema proti soncu in sončna očala, osebna prva pomoč in osebna zdravila, naglavna svetilka, veljavna planinska izkaznica s plačano članarino PZS, kopija potnega lista, zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini, GPS itd.

Cena: 230 € na udeleženca za celotni 8-dnevni program, plača se na začetku tabora. V ceno ni vključeno: prihod in odhod iz Gruzije.

Zborno mesto: Tbilisi, pred glavno pošto na aveniji Rustaveli, 8. septembra 2012, ob 12. uri po lokalnem času (datum se lahko tudi še spremeni glede na letalske prihode).

Nastanitev: Šotori.

Oskrba: Polni penzion, za kosila bo poskrbljeno kot večja malica za seboj.S seboj prinesite svoje priboljše, energetske ploščice itd.

Rok prijav: Prijave sprejema MK PZS, Dvorakova 9, p. p. 214, 1001 Ljubljana oz. mladinska.komisija@pzs.si do 26. 8 2012. V prijavi navedite vse svoje podatke (ime, priimek, naslov, rojstni podatki, telefon (stacionarna številka doma in mobi št.), kontaktna oseba (in telefon) v nujnih primerih, e-mail; vegetarijanec (da/ne); PD ter tudi na vaše izkušnje v hribih.

Dodatne informacije: pri predstavnici MK PZS v YC UIAA Zdenki Mihelič, mihelic.zdenka@gmail.com.

Lepo povabljeni!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino