ponedeljek, 8. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 17. september 2012 ob 00:00, ogledov: 3676

Srečanje dijakov in študentov Podravja in Pomurja na Korošici

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Med mnogimi aktivnostmi Mladinske komisije PZS so tudi srečanja (mladih) planincev, ki jih komisija seveda tudi finančno podpira s fiksnim zneskom. Srečanja so namenjena vsesplošnemu povezovanju, izmenjavanju znanj in izkušenj ter rasti meddruštvenih prijateljstev med mladimi.
Pokrajinski odbor mladinskih odsekov Podravja in Pomurja je najaktivnejši pokrajinski odbor (od skupno 11 odborov), kar se tiče organiziranja srečanj za mlade. V letu 2012 smo jih organizirali štiri, v letu poprej tri. Srečanje predšolskih otrok je spomladi organiziralo PD Lenart na Poleno. Osnovnošolsko srečanje je bilo v organizaciji PD Ruše na Areh. Študentom in dijakom smo pripravili dve dvodnevni srečanji - prvo pozimi v organizaciji PD Ptuj na Klemenčo jamo in poletno srečanje, ki ga je pripravilo PD Gornja Radgona na Korošico.

Mladinsko srečanje (za dijake in študente) predstavlja nekakšno vmesno vez med vodniki in potencialnimi vodniki. Hkrati je tudi precej manj obiskano kot na primer osnovnošolsko srečanje. Tokrat (8.-9. septembra 2012) smo se mladinci podali na skupen dvodnevni izlet na Ojstrico in Lučki dedec. Matjaž Jakopič (PD Gornja Radgona), organizator srečanja nas je vodil s planine Podvežak čez Malo Ojstrico na Ojstrico (2350 m). Po daljšem počitku in razlagi razgledov smo nadaljevali s spustom na Korošico, ki je predstavljala našo zadnjo točko dneva. Vendar smo se še pred večerjo preizkusili s plezanjem lažjih nekaj metrov dolgih smeri v plezališču Korošica. Po okusni večerji, ki jo je pripravila oskrbnica Mojca, smo nadaljevali družabni večer s pesmarico z ostalimi obiskovalci koče.
Naslednji dan smo pričeli z vzponom na Lučki dedec, ki prav tako ponuja čudovite razglede. Sledil je spust do plezališča Korošica, kjer so se nekateri prvič poizkusili s plezanjem. Motivacije ni manjkalo. Ob zaključku srečanja se je izkazalo, da je bilo prav plezanje (popestritev) glaven razlog, da so se udeleženci prijavili na srečanje. V popoldanskih urah smo se spustili do planine Podvežak in se s prijetnimi spomini domov. Srečanje je bilo dobro izvedeno; udeleženci so bili zadovoljni in pričakujejo naslednje. A prideš poleg?

Izidor Furjan,
vodja PO MO Podravja in Pomurja

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino