petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 6. november 2012 ob 00:00, ogledov: 2917

Pohod mlajših planincev na 3 zasavske griče

Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
V novem šolskem letu smo se v soboto, 20. oktobra, mlajši planinci - torej 55 planincev razredne stopnje (od 1. do 5. r) treh osnovnih šol - OŠ Zbora odposlancev, OŠ Stara Cerkev ter OŠ Ob Rinži odpravili na prvi planinski pohod.
Z nami so bili novi člani planinskega krožka, mentorice Melita, Majda, Polona, vodnica Zinka, mladi vodniki pripravniki ter naš nepogrešljivi fotograf Milan. Podali smo se na KOSTANJEV POHOD po Zasavskem hribovju. Naša »mini« tura - osvojitev vrhov treh gričev Murovice, Ciclja in Sv. Miklavža se je razpotegnila v pozno popoldne. Na poti smo imeli seveda več postankov: mikala so nas drevesa pravega kostanja, za katera smo upali, da nam namenijo dobro gostijo. Čeprav smo napenjali oči, brskali z nogami in palicami po tleh, se je na koncu v vrečki vsakega svetila le peščica njihovih dobrot. V gozdu smo si lahko ogledali tudi užitne in neužitne gobe, ki so kar vabile k postanku s svojo pojavo in barvo. Na vrhu vsakega griča je bilo potrebno dobiti žig, v vsak dnevnik, seveda! Pri cerkvi sv. Miklavža smo se okrepčali, izpolnili Planinske dnevnike (kot vedno na vsakem planinskem pohodu). Tudi za igre je bilo dovolj časa - otrokom je bilo zanimivo valjanje po hribčku navzdol, lovljenje in skupinska igra, ki nam jo je pripravila Tanja.

Namen smo imeli, da obiščemo še rojstno hišo znanega matematika Jurija Vege, vendar pa smo si jo zaradi pozne ure ogledali lahko le od zunaj, z avtobusa.
Pohod je, kot večina do sedaj, uspel.

Za MO PD Kočevje
Polona Kalič

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino