petek, 5. marec 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 21. maj 2013 ob 00:00, ogledov: 5658

SPOT 2013 več kot uspel - Zabave je bilo vrh glave!

Planinsko društvo Zagorje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje, SPOT, tokrat v organizaciji Zasavske lige je ta konec tedna, 18. in 19. 5. 2013, več kot uspel. Tekmovanja se je udeležilo približno 300 tekmovalk in tekmovalcev, ki so v preteklem vikendu dodobra spoznali čare in strmine v okolici Izlak, Mlinš in Kandrš.
Dvodnevno državno orientacijsko tekmovanje je potekalo v organizaciji PD Zagorje ob Savi ter nekaterih članov iz okoliških društev. Finančno in s prispevanimi nagradami je pri organizaciji pomagala tudi Mladinska komisija PZS.

Tekmovanje se je za člane kategorij C, Č, D in H pričelo že v soboto zjutraj na Izlakah. Cilj nedeljske dnevne tekme, start in cilj nočne tekme ter start nedeljske je bil za omenjene kategorije v Mlinšah. Okrepčali, odpočili in prenočili pa so kar v lokalni osnovni šoli. Ostale kategorije pa so se zbrale v nedeljo zjutraj pri gasilnem domu v Kandršah, kjer so tudi končale s tekmovanjem.

Še nekaj zanimivosti s tekmovanja. Prav gotovo je bil pravkar končani SPOT za kategorije C, Č, D in H najzabavnejši do sedaj, saj so prav na vsaki posamezni tekmi prečkali naselje Zabava. Za potešitev lakote je skrbela vrhunska ekipa - cateringa na SPOT-u še ne pomnimo. Ob koncu tekmovanja pa se nam je pridružil še predsednik PZS Bojan Rotovnik, nekoč tudi sam odličen tekmovalec na planinskih orientacijskih tekmovanjih. Neuradno je napovedal ponovno vrnitev! Če to drži, pa boste lahko sami preverili naslednje leto, ko se bomo srečali nekje na spodnjem Savinjskem.

Do takrat pa srečno!

Rezultate in uvrstitve si lahko ogledate v spodnjih priponkah.

Matej Ogorevc

PDF SPOT 2013 - rezultati - C, Č, D, H (284,04 KB)
PDF SPOT 2013 - rezultati - nedelja (315,63 KB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino