petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 9. julij 2013 ob 00:00, ogledov: 3983

Mongolija: Rock climbing festival 2013 - vabilo

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Nacionalna planinska zveza Mongolije (MNMF) vas vabi na mednarodni mladinski plezalni tabor, ki bo potekal od 15. do 23. avgusta 2013 v narodnem parku Gorkhi Terlj, 80 km od mongolskega glavnega mesta Ulaanbaatar.
Glavni namen mednarodnega tabora, ki je tudi uvrščen med tabore Global Youth Summit 2013, je plezati različne tehnike in oblike v skali, razviti plezanje za mlade, ga približati mladim v različnih deželah Mongolije, deliti izkušnje in da se mladi družijo, spoznavajo različne kulture, nove prijatelje s celega sveta in podpreti ob tem olimpijsko gibanje. Ob tem bo priložnost tudi spoznati lepote Mongolije. Tabor podpira tudi njihovo ministrstvo za kulturo, šolstvo in turizem.

Lokacija: TERLJ-GORKHI, 80 km od mongolskega glavnega mesta Ulaanbaatar. Narodni park Gorkhi Terlj je država zavarovala leta 1993. Na višini 1600 m je narava čudovita, gore pa ustvarjajo čudovito kuliso in tudi prijetno ozračje. Območje je primerno za hojo, jahanje in številni balvani in gore za plezanje. MNMF tu organizira nacionalna prvenstva v plezanju vse od leta 1990. Gore Gorkhi so polne življenja in cvetlic (tudi planik); skalne oblike, nastanka v mezozoiku, pa fascinantne v svoji razgibanosti. Stene so dolge od 10 do 20 metrov.

Nastanitev: tabor Ger (po 4 udeleženci skupaj).

Vodstvo: vsi člani vodstva so plezalci, inštruktorji plezanja in tudi sodniki na državnih tekmovanjih.

Udeleženci: Ta mednarodni tabor vključuje tudi seminar in spoznavanje nadelave smeri, oboje podprto s strani Youth Commission UIAA. Na taboru bodo udeleženci preskusili nove smeri, se naučili novih tehnik, spoznali plezanje v drugih deželah in predvsem v Mongoliji. Dobrodošli ste tako plezalci kot plezalke, starosti vsaj 16 let (do 25 let) in ki plezate v vodstvu vsaj 6a do 6b po francoski lestvici in poznate tehniko plezanja, varovanja. Izkušnje pri nadelavi in ocenjevanju novih smeri so zaželene. Udeleženci pod 18 let se tabora lahko udeležijo v spremstvu odraslega plezalca/trenerja/inštruktorja ..., ki bo odgovoren zanje. 

Aktivnosti (opcijsko) bodo pripravljene za dve starostni skupini: pod 18 let in od 19 do 25 let. 

Število udeležencev: ni omejitve, dobrodošli so vsi. 

Oprema: plezalni pas, plezalniki, vrečka za magnezij, čelada, vrv, vponke, oblačila za plezanje, zaščita proti soncu (krema, sončna očala ...), naglavna svetilka, potrebščine za osebno higieno, osebna zdravila, fotoaparat (po želji tudi video kamera), po želji lahko prinesete tudi zatiče, metulje itd. Vsa oprema mora biti UIAA certificirana in v dobrem stanju. 

Ne pozabite tudi: potni list, kopijo potnega lista, potrdilo o zavarovanju, slike in predstavitev plezanja v svoji državi (predvsem na področju mladih) na USB ključku.

Zavarovanje: Vsak udeleženec mora sam poskrbeti za ustrezno zdravstveno z medicinsko asistenco v tujini in nezgodno zavarovanje v primeru nesreče in za reševanje, veljavno za čas in program tabora ter za potovanje na tabor in z njega domov. Potrdilo oz. kopijo prinesite s seboj.

Viza: Slovenski državljani za Mongolijo potrebujejo vizo. Svoje podatke (ime, priimek, številko in veljavnost potnega lista) potrdite na e-naslov zaya46@yahoo.com (Sanjaa Zaya) čim prej.

Cena: 200 EUR na udeleženca, plačilo organizatorju ob začetku tabora v Mongoliji. Za program, nastanitev, hrano in prevoz tekom tabora od 15. do 23. avgusta 2013 so v ceno všteti vsi stroški. V stroške ni vštet prevoz do Mongolije in nazaj.

Prihod/odhod: mednarodno letališče Chinggiss Khan in železniška postaja v Ulaanbaatarju, za prevoz od tam do tabora in nazaj bo poskrbel organizator.

ROK PRIJAV: 15. 7. 2013
.
Izpolnjeno prijavnico pošljite po e-pošti na Mladinsko komisijo PZS, mladinska.komisija@pzs.si (zadeva: Mongolija 2013).

DODATNE INFORMACIJE: pri predstavniku MK PZS v YC UIAA Damjanu Omerzuju, damjan.omerzu@gmail.com.

PDF RAZPIS tabora in prijavnica (2,63 MB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino