petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 8. avgust 2013 ob 00:00, ogledov: 6059

Nagradni tabor ponovno več kot uspel

Objavil(a): Matej Ogorevc
Nagradni tabor, že tretji zapored, se je letos odvijal v Bavšici med 21. in 27. julijem. Namenjen je bil ekipam, ki so osvojile prva tri mesta na Državnem tekmovanju Mladina in gore ter na Slovenskem planinskem orientacijskem tekmovanju (v kategoriji B). Tokratnega Nagradnega tabora se je iz šestih različnih planinskih društev udeležilo 20 nagrajenk in nagrajencev.
Mladi planinci in planinke so preživeli nepozaben teden. Vreme nam je bilo naklonjeno, program pa zanimiv, bogat in raznolik - ustavile nas niso niti visoke temperature. Uspeli smo osvojiti Plešivec, dvatisočak na skrajnem vzhodnem koncu Loške stene, raziskovali smo ostanke različnih utrdb, trdnjav in podzemne rovov - ostankov prve svetovne vojne. Vodniki turnega kolesarstva in člani Komisije za turno kolesarstvo PZS so nas popeljali na turno-kolesarski izlet vse do slapu Boka. Večina udeležencev je prvič bivakirala in razen trdih tal in komarjevih pikov smo preživeli zanimivo in lepo noč pod balvani na planini Bala. Kadar pa nismo pohajkovali po hribih, smo se hladili v Soči (tega nam ni preprečila niti ploha, ki je poskrbela, da je imela naša bistra reka še kakšno stopinjo manj), na umetni plezalni steni za hišo smo podirali hitrostne rekorde v plezanju, odbojkarsko igrišče je le redko samevalo, karte za remi in tarok so bile pa itak vedno z nami. Da pa ni bila vse samo zabava, smo obnovili oz. osvojili znanje o izdelavi planinskih vozlov, se pogovarjali o orientaciji in poučili, kako pomagati pri najbolj pogostih poškodbah v hribih. Proti koncu tedna nam je večer popestrila adrenalinska nočna igra, zadnji večer pa je bil v celoti prepuščen udeležencem, ki so se izredno potrudili in nam pripravili zabaven program ob ognju.

Šest dni, kolikor je trajal tabor, je prehitro minilo. Zapomnili si jih bomo po obilici smeha, spoznavanju novega okolja, osvajanju zanimivih vrhov, številnih družabnih igrah ter po kopici novih prijateljev in tudi simpatij.

Vodniki in mladinski voditelji, ki smo poskrbeli za varen, zanimiv in raznolik program, vas že z veseljem pričakujemo v naslednjem letu. Vi, planinci, pa se le potrudite na planinskih tekmovanjih in pridite tudi sami pogledat, kako se znamo zabavati.

Barbara Bajcer


Fotogalerija

 Foto Kaja Čeh1 / 19

 Foto Kaja Čeh2 / 19

 Foto Kaja Čeh3 / 19

 Foto Kaja Čeh4 / 19

 Foto Klavdija Kodrun5 / 19

 Foto Klavdija Kodrun6 / 19

 Foto Klavdija Kodrun7 / 19

 Foto Klavdija Kodrun8 / 19

 Foto Klavdija Kodrun9 / 19

 Foto Klavdija Kodrun10 / 19

 Foto Klavdija Kodrun11 / 19

 Foto Klavdija Kodrun12 / 19

 Foto Klavdija Kodrun13 / 19

 Foto Leon Zamuda14 / 19

 Foto Leon Zamuda15 / 19

 Foto Katja Remšak16 / 19

 Foto Katja Remšak17 / 19

 Foto Katja Remšak18 / 19

 Foto Katja Remšak19 / 19

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino