petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

nedelja, 11. avgust 2013 ob 00:00, ogledov: 5980

Seminar za Mladinskega voditelja opravilo vseh 21 udeležencev

Objavil(a): Matej Ogorevc
Letošnjega osemdnevnega (27. 7.-4. 8.) neformalnega seminarja Mladinski voditelj se je udeležilo 14 deklet in 7 fantov. Skupno smo tako po koncu seminarja dobili novih 21 pripravnikov za naziv Mladinski voditelj, ki pa morajo za pridobitev tega naziva v naslednjem letu dni aktivno sodelovati pri pripravi ene izmed aktivnosti matičnega mladinskega odseka ter o tem napisati seminarsko nalogo. Letos se lahko pohvalimo tudi s čezmejnim sodelovanjem, saj sta dva udeleženca prišla iz vrst zamejskega SPD Celovec in SPD Trst.
Program izobraževanja za pridobitev naziva Mladinski voditelj je dokaj kompleksen ter sestavljen iz različnih vsebin, katere pa mora dober voditelj mladih poznati, če ne celo obvladati, za uspešno delo v Mladinskem odseku. Gre za sklop znanj planinske šole, animatorstva, team buildinga ter poznavanja specifik dela z otroki in mladimi. Z osnovami slednjega se je letošnja generacija dodobra spoznala, vmes pa spletla nova prijateljstva in izkušnje. Kot že omenjeno, niso zanemarili svojih planinskih korenin, ter se praktično vsak drugi dan podali v gore. Osvojili so Kanjo, razgledni vrh nad dolino Bavšice, kjer so prebivali, se povzpeli na Rombon, za konec pa se po zelo zahtevni planinski poti iz Loške Koritnice podali še na vrh Plešivca. Slednja tura je bila tudi izpitna tura, ki pa so jo vsi uspešno opravili. Organizirana so bila predavanja s praktičnimi vajami iz prve pomoči, planinskih vozlov, orientacije, bivakiranja, zgodovine planinstva, družabnosti ter organizacije raznoraznih planinskih dogodkov, kot je npr. planinski tabor. V vmesnem času je bil poudarek predvsem na mladinskem voditeljstvo oz. na pridobivanju znanj kako aktivno in kakovostno voditi skupino mladih znotraj mladinskega odseka oz. na različnih družabnih dogodkih. V sklopu tega so se naučili vrsto novih družabnih iger ter se spoznali s osnovami obvladovanja in vodenja mladinskih skupin.

Za prav posebno popestritev letošnjega programa so se mladenke in mladeniči udeležili tudi slovesnosti ob 60. obletnici odkritja postavitve spomenika dr. Julijusu Kugiju, si ogledali informacijsko središče TNP, se osvežili v hladni in bistri Soči, najbolj zanimivo pa je bilo sodelovanje pri snemanju novo nastajajočega mladinskega planinskega filma, ki se je sočasno snemal prav v Bavšici.

Doživetij je bilo seveda veliko več kot jih lahko spravimo v teh nekaj vrstic, zato vse, ki vas tako preživljanje počitnic ne pusti ravnodušne vabimo, da se nam pridružite naslednje leto, kje drugje kot zopet v prelepem in mirnem objemu doline Bavšice.

Matej Ogorevc


Fotogalerija

 Foto Luka Kuštrin1 / 27

 Foto Luka Kuštrin2 / 27

 Foto Luka Kuštrin3 / 27

 Foto Luka Kuštrin4 / 27

 Foto Luka Kuštrin5 / 27

 Foto Luka Kuštrin6 / 27

 Foto Luka Kuštrin7 / 27

 Foto Luka Kuštrin8 / 27

 Foto Luka Kuštrin9 / 27

 Foto Luka Kuštrin10 / 27

 Foto Luka Kuštrin11 / 27

 Foto Luka Kuštrin12 / 27

 Foto Luka Kuštrin13 / 27

 Foto Luka Kuštrin14 / 27

 Foto Luka Kuštrin15 / 27

 Foto Luka Kuštrin16 / 27

 Foto Luka Kuštrin17 / 27

 Foto Luka Kuštrin18 / 27

 Foto Luka Kuštrin19 / 27

 Foto Luka Kuštrin20 / 27

 Foto Nuša Verdev21 / 27

 Foto Nuša Verdev22 / 27

 Foto Nuša Verdev23 / 27

 Foto Nuša Verdev24 / 27

 Foto Nuša Verdev25 / 27

 Foto Nuša Verdev26 / 27

 Foto Nuša Verdev27 / 27

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino