petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 13. avgust 2013 ob 00:00, ogledov: 9235

V Bavšici snemali mladinski film V objemu gora

Objavil(a): Matej Ogorevc
V režiji filmskega društva Nina film, nastaja nov mladinski planinski film. Naslov filma še ni dokončno določen, se pa ustvarjalci nagibajo k naslovu V objemu gora. Prav tam pa se nahaja tudi Planinsko učno središče (PUS) Bavšica, kjer je bilo posnetih kar nekaj kadrov nastajajočega izdelka t. i. sedme umetnosti.
Osrednje dogajanje filma je postavljeno v okolje Bavšice, kjer se glavni junaki udeležijo seminarja za planinske vodnike. Scenarij nato spretno krmari med dogajanjem na seminarju, planinskim izletom ter poletno romanco. Vrhunec filma pa sicer predstavlja nesreča mladega planinca, ki se zaradi užaljenosti vihravo, nepremišljeno ter z neprimerno opremo poda v svet, ki mu je tuj, za njegove sposobnosti pa pretežak in prezahteven. Kaj kmalu potrebuje pomoč gorskih reševalcev, ki se požrtvovalno odzovejo klicu pomoči potrebnega gornika. K sreči se vse konča srečno in brez trajnejših posledic, mladenič pa doživi pravo razsvetljenje in lekcijo 'per excellence'.

Pri snemanju filma je aktivno sodelovala Mladinska komisija. 4 članska snemalna ekipa ter dva igralca in dve igralki so bili nameščena v objektu PUS Bavšica med 30. julijem in 4. avgustom, torej v času izvajanja seminarja za Mladinske voditelje, kjer je bila posneta glavnina filma. Dan kasneje, 5. avgusta, je bilo v Kurji dolini posneto še reševanje pri katerem pa so sodelovali kamniški reševalci. Filmska ekipa se je po terenu prevažala s kombijem Planinske zveze Slovenije.

Film je praktično že v celoti posnet, sledijo le še meseci montaže, njim pa sledi premiera. Slednja bo predvajana predvidoma v začetku prihajajočega leta. O njej boste vsekakor obveščeni tudi prek spletne strani PZS, mk.pzs.si ter Facebook profilov PZS in Mladinske komisije PZS.

Matej Ogorevc


Fotogalerija

 Foto Katja

 Foto Katja1 / 9

 Foto Katja2 / 9

 Foto Katja3 / 9

 Foto Katja4 / 9

 Foto Katja5 / 9

 Foto Katja6 / 9

 Foto Katja7 / 9

 Foto Katja8 / 9

 Foto Katja9 / 9

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino