sreda, 28. oktober 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 13. september 2013 ob 00:00, ogledov: 4070

Gregorjev geolov za mlade planince

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Spoštovani, začetek novega šolskega leta je tudi začetek novega načrtovanja dodatnih dejavnosti v šolah. Morda vam bo v pomoč tudi novost v okviru projekta Očistimo gore. S ponosom vam predstavljamo igro Gregorjev geolov.
Gregorjev geolov je namenjen osnovnošolcem - planincem, v pomoč pa naj bo tudi vodjem šolskih planinskih krožkov. Ker vemo, da se trudite otroke naučiti koristnih dejstev in veščin o varnosti v gorah, prehrani in opremi planincev, orientaciji in drugih pomembnih planinskih tematikah, bi vam radi z Gregorjevim geolovom pri tem pomagali. Gregorjev geolov je zabavna igra, ki lahko mladim daje dodatno spodbudo za pot v gore. Temelji na geolociranju želenih točk, ki so objavljene tudi na naši spletni strani.

Začetek septembra in v začetku oktobra bomo v okolico različnih gorskih koč skrili zaklad. Ta bo poln koristnih predmetov, ki bodo pripadali tisti skupini otrok, ki ga bo prva našla. Predmeti bodo povezani z izobraževalno temo meseca. Tako vas že od začetka septembra ob izbranih gorskih kočah čaka prvi zaklad.
Kje se skrivajo zakladi, odkrijte na podstrani spletne strani Očistimo gore www.ocistimogore.si/gregorjev-geolov, kjer bo zbranih tudi nekaj uporabnih podatkov o varnosti v gorah.

Veseli bomo vaših odzivov, želja, vprašanj, predlogov v zvezi z igro. Še bolj veseli bomo vašega sodelovanja v tej igri, za kar vas prosimo, da nam sporočite, ker bi vam z veseljem poslali tudi nekaj vrečk za pobiranje smeti in majic za mlade planince.
Pišite nam na ocistimo.gore@triglav.si.

Naj se lov začne!

Zavarovalnica Triglav, d.d.


O Gregorjevem geolovu

Kaj je namen geolova?
V naš projekt Očistimo gore želimo vključiti tudi osnovnošolce in njihove mentorje. Zato jih bo odslej na poteh v gore spremljala tudi maskota Gregor, ki bo zanje v okolici izbranih gorskih koč skril pravi zaklad.

Kaj je geolov?
Geolov ali Geocaching je visoko tehnološka avanturistično-raziskovalna igra lovljenja zakladov. S pomočjo GPS naprav (ali prenosnih telefonov, ki imajo vgrajen GPS) se išče zaklade, ki vsebujejo vpisni dnevnik in kakšno drobno pozornost za izmenjavo.

Kaj je v zakladu?
V škatli z zakladom se bodo skrivali predmeti, povezani z zvoki v gorah, oktobra pa pripomočki, povezani s prehrano planincev. Pravila Gregorjevega geolova pravijo: prvi pride, prvi odnese.

Kako lahko pomagate?
Hvala, ker skrbite, da je škatla nepoškodovana ter na prvotnem mestu in da usmerjate otroke na pravo pot do nje.

Kje dobite več informacij?
Na www.ocistimogore.si/gregorjev-geolov in ocistimo.gore@triglav.si.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino