sreda, 28. oktober 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 10. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 4536

Mladinska komisija PZS sodelovala na strokovnem srečanju vzgojiteljev

Objavil(a): Matej Ogorevc
14. septembra 2013 je na Jezerskem potekalo že 14. strokovno-družabno srečanje zaposlenih v vrtcih na Gorenjskem. Poleg Gorske reševalne zveze Slovenije, splošnih bolnišnic Slovenj Gradec in Jesenice, Slovenske vojske, Koronarnega kluba Mežiške doline, Srednje zdravstvene šole Ljubljana, Zdravstvenega doma Kranj, Društva študentov medicine ter Enote helikopterske Nujne medicinske pomoči smo s strokovnim znanjem sodelovali tudi člani Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije.
Več sto, predvsem vzgojiteljic, se je udeležilo srečanja, katerega strokovni del je bil tokrat posvečen varnosti otrok. Tako je potekalo pet delavnic, ki so bile namenjene usposabljanju za varno in kakovostno izvedbo izleta (delavnica Mladinske komisije), seznanjanju z ukrepi prve medicinske pomoči otokom in seznanjanju z načini poročanja slabe novice staršem.
Delavnice so potekale v čudovitem okolju Planšarskega jezera. Tudi vreme nam je bilo naklonjeno, saj nas je sonce lepo grelo kljub nizkim temperaturam zraka. Za vtisov poln dan pa je poskrbela še Helikopterska enota Nujne medicinske pomoči, ki je izvedla vajo reševanja ponesrečenega. Za piko na 'i' pa so poskrbele udeleženke (pa tudi kakšen udeleženec se je našel) kar same, saj je bil čas po kosilu namenjen predvsem druženju in zabavi.

Mladinsko komisijo PZS so zastopali vodniki PZS in dolgoletni planinski delavci z otroki in mladino. Tadeja Češka, Judita Mihev, Matej Ogorevc, Jasna Grabeljšek Skočir in Kristina Suhadolnik so poskrbeli, da so udeleženke in udeleženci z delavnic Mladinske komisije PZS odšli kar se le da seznanjeni z varno in kakovostno izvedbo izleta za najmlajše. Poudarjali so predvsem kakovostno pripravo na izlet, izbiro ustrezne poti ter pedagoške in družabne vsebine. Seveda so udeleženke, zaradi večletnih lastnih izkušenj večinoma že poznale predavane problematike, zato je šlo bolj za izmenjavo idej in izkušenj, kar se je pokazalo za zelo dobrodošlo. Udeleženke so kljub dokaj dobremu poznavanju problematike, prav zaradi njihove vključenosti v pogovor, dobile veliko novih idej za delo z najmlajšimi in od naših vodnikov odhajale zelo zadovoljne.

Več utrinkov s srečanja pa si oglejte v spodnjem filmu.

Matej Ogorevc

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino