sreda, 28. oktober 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 30. oktober 2013 ob 00:00, ogledov: 3720

Zbor mladinskih odsekov 2013

Objavil(a): Matej Ogorevc
Vabim vas, da se udeležite Zbora mladinskih odsekov, ki bo v soboto, 16. novembra 2013, v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje RS na Igu, Zabrv 12, z začetkom ob 13. uri.

Predlagani dnevni red:

1. Izvolitev organov Zbora mladinskih odsekov
2. Vsebinsko poročilo in delno finančno poročilo o delu MK PZS v letu 2013
3. Program dela MK PZS za leto 2014
4. Glasovanje o sprejemu Pravilnika MK PZS
5. Poročilo stališč in sklepov z okroglih miz
6. Razno

Po vsaki točki dnevnega reda bo razprava. Dodatna gradiva k posameznim točkam bodo dosegljiva na spletni strani mk.pzs.si dva tedna pred zborom. Predviden zaključek zbora je najkasneje do 17. ure.

Vsak registriran mladinski odsek lahko prijavi več sodelujočih, pravico do glasovanja na zboru pa ima en sam pooblaščeni predstavnik mladinskega odseka (pooblastilo se odda prijavni službi zbora).

Prijavnico za Zbor MO pošljite najkasneje do petka, 8. novembra 2013, skenirano na elektronski naslov mladinska.komisija@pzs.si ali na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana; fax: 01 434 46 91.

Ob 10.00 bosta v prostorih Izobraževalnega centra potekali dve okrogli mizi z naslovom Kako do finančnih sredstev? in Motivacija mladih planincev - problem ali izziv?. Za vse prijavljene bo na stroške MK PZS po okroglih mizah zagotovljeno kosilo v prostorih izobraževalnega centra.

KAKO DO FINANČNIH SREDSTEV?
Kako zagotoviti finančna sredstva za uresničitev zastavljenega programa? Kako napisati privlačno in ustrezno prijavo? Kako sestaviti program, ki bo prepričal? O tem se bomo pogovarjali s strokovnjaki z Zavoda Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij.
V drugem delu pa bomo spoznali uspešne projekte, ki so se uspeli financirati tudi s pomočjo različnih razpisov. Za konec pa bomo prihranili tudi nekaj minut za različne možnosti sofinanciranja planinskih zimovanj, taborjenj, izletov ter drugih aktivnosti s strani Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije.
Okroglo mizo bo vodil Matej Ogorevc. Predavatelji pa prihajajo iz vrst Centra za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, PD Litija, PD Ljubno ob Savinji.

MOTIVACIJA MLADIH PLANINCEV - PROBLEM ALI IZZIV?
Kako se spoprijeti z odlivom otrok iz vrst planinske organizacije? Zagotovo ste se s tem problemom že kdaj srečali na vašem Mladinskem odseku. Odgovor na ta vprašanja bomo poizkusili skupaj poiskati s predstavniki sorodnih organizacij, katerih prihodnost je prav tako odvisna od mladih, ki ostanejo zvesti organizacijam tudi po koncu osnovne šole in tvorijo bazen potencialnega strokovnega kadra za prihodnje delo mladih.
Okroglo mizo bo vodila Barbara Bajcer. Predavatelji pa prihajajo iz vrst Mladinskega odseka planinskega društva »Dobrovlje« Braslovče, Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov ter iz Zveze tabornikov Slovenije.

S planinskimi pozdravi!

Predsednik MK PZS
Matej Ogorevc

PDFVabilo - Zbor 2013 (601,10 KB)
DOCPrijavnica - Zbor 2013 (584,50 KB)
PDFPoslovnik - Zbor MO (187,02 KB)
PDFPravilnik MK PZS - predlog besedila (477,44 KB)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino