petek, 27. november 2020
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 24. marec 2014 ob 00:00, ogledov: 4522

Evropski pohod miru

Objavil(a): Matej Ogorevc
Evropski pohod miru (EPW) se bo pričel na Dunaju, 28. julija 2014, točno 100 let po izbruhu Prve svetovne vojne. Kot »simbol našega napredka« bo EPW socialna platforma v centralni Evropi za vse ljudi, ki se bodo srečali in spoznali v našem stalnem miru, medtem ko bodo praznovali našo bogato zgodovino in medsebojno povezano skupno prihodnost.
500 kilometrski Evropski pohod miru bo potekal skozi različne zanimive kraje, narodne parke in zgodovinsko pomembne kraje, ki so sooblikovali zgodovino moderne Evrope na tem koncu. Iz Dunaja se bodo pohodniki napotili proti Bratislavi, Sopronu, Szombathely-u, prečkali narodni park Örségi, nadaljevali skozi Bad Radkersburg v Slovenijo, v Gornjo Radgono. Slovenski del poti se vije čez Slovenj Gradec, prečka Karavanke, kjer za kratek čas zopet stopi na avstrijsko stran državne meje, se nato spusti do Bleda in Bohinja ter se preko Julijskih Alp spusti v Soško dolino, kjer obišče Tolmin in Novo Gorico. Tu bodo pohodniki zapustili slovensko ozemlje in mimo Gorice prispeli na cilj, v Trst.

Pohod bo trajal 3 tedne, pohodniki pa bodo obiskali kar 5 držav (Avstrija, Slovaška, Madžarska, Slovenija, Italija), noči pa preživljali v hostlih vzdolž poti. Pohod je namenjen vsem, ki želijo spoznati bogastvo in raznolikost evropske kulture, ne glede na spol, starost in nacionalno pripadnost.

 

Če želite biti del novega poglavja evropske zgodovine, imate avanturistični duh in ste zainteresirani v ustvarjanju trans-nacionalnega prehoda, ki ga bodo deležne prihajajoče generacije, vas organizatorji vabijo, da se jim pridružite v tej mednarodni odisejadi. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, več informacij pa najdete na spletni strani Evropskega pohoda miru.

European Peace Walk Project 

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino