sreda, 27. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 15. maj 2014 ob 00:00, ogledov: 4112

Certifikat »Družinam prijazna planinska koča« - poziv za oddajo vlog 2014

Objavil(a): Zdenka Mihelič
Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata »Družinam prijazna planinska koča«. Ta certifikat bodo prejele koče, ki bodo s svojim celostnim delovanjem poskrbele, da bodo družine na kočah zaželeni gostje. Rok za oddajo vlog: 13. 6. 2014
PODELJEVANJE CERTIFIKATA »DRUŽINAM PRIJAZNA PLANINSKA KOČA«

Na podlagi 7. člena Pravilnika o podeljevanju certifikata »Družinam prijazna planinska koča« objavljamo

POZIV ZA ODDAJO VLOG

Planinska zveza Slovenije nadaljuje s podeljevanjem certifikata »Družinam prijazna planinska koča«. Ta certifikat bodo prejele koče, ki bodo s svojim celostnim delovanjem poskrbele, da bodo družine na kočah zaželeni gostje.

V lanskem letu je bilo podeljenih prvih 12 certifikatov »Družinam prijazna planinska koča«. Certifikat se podeljuje za tri različne starostne skupine otrok (do 3. leta starosti, od 3. do 7. leta starosti in od 7. do 14. leta starosti).

Planinska društva, ki imajo planinske koče in ki izpolnjujejo pogoje za vsaj eno starostno kategorijo otrok vabimo, da se vključijo v program. Za podelitev certifikata lahko zaprosi planinsko društvo ali druga pravna oseba, ki upravlja s posamezno planinsko kočo in izpolnjuje sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodeluje z GK PZS.

Rok za oddajo vlog, v katerih je potrebno navesti, katero kočo vključujete v ocenjevanje, je petek, 13. junij 2014. Vlogo je potrebno poslati po elektronski pošti na naslov: gospodarska.komisija@pzs.si.

Vključitev zainteresiranih planinskih društev in koč v program poteka je izključno na prostovoljni osnovi. Vsako planinsko društvo se odloči, ali želi sodelovati, in s katerimi svojimi kočami.
Certifikat »Družinam prijazna planinska koča« se podeljuje za obdobje 4 let. Po tem obdobju mora planinsko društvo ponovno prijaviti svojo kočo za pregled. Planinska koča, ki je prejela certifikat, mora ves čas izpolnjevati zahteve, ki so bile potrebne za njegovo pridobitev.

Stroške izdelave certifikata, ki vključuje znak in listino ter stroške prvega ogleda planinske koče krije PZS, stroške vsakega naslednjega obiska, v kolikor bo potreben, pa PD.

Načelnik Gospodarske komisije PZS: Janko Rabič Predsednik strokovne komisije:
Drago Dretnik
Predsednik PZS:
  Bojan Rotovnik

Priloge:
PDF Vprašalnik za podeljevanje certifikata »Družinam prijazna planinska koča« (52,10 KB)
ZIP Pravilnik o podeljevanju certifikata »Družinam prijazna planinska koča« (1,93 MB)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino