nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 22. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 4121

Dvodnevni tabor mladih planincev

Planinsko društvo Kočevje
Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Pa je prišlo novo šolsko leto in z njim tradicionalni planinski tabor za vse tiste mlade planince, ki so v prejšnjem šolskem letu hodili po bližnjih in daljnih hribih. Letošnji planinski vikend smo rezervirali 4. in 5. oktobra na Krvavcu. Udeležilo se ga je 58 učencev planinskega krožka od 2. do 9. razreda iz OŠ Stara Cerkev, Zbora odposlancev in OŠ Ob Rinži. Za varnost in vse potrebno sta skrbeli vodnici Branka in Zinka, mentorice Majda, Marina, Polona in Melita ter mladinski voditelji Jernej, Damjan in Tanja.
V soboto, v zgodnjih jutranjih urah, je bil na avtobusnem postajališču pravi vrvež pohodnikov z velikimi in polnimi nahrbtniki. Po prijetni vožnji, polni novih pričakovanj, z avtobusom in kombijem smo prispeli na parkirišče pod smučiščem na Krvavcu.
 
Skupinica planincev, trije devetošolci, ki so v avgustu osvojili Triglav in petošolec iz OŠ Ob Rinži, je krenila kar peš do našega Penziona Tia, v katerem smo bivali, vsi ostali pa smo se razporedili po gondolah in se odpeljali na vrh. Visoko nad tlemi je bila vožnja za večino precej razburljiva, saj so se s takšnim prevoznim sredstvom peljali prvič in mlada planinska srca so zato bila malo hitreje. Po tem adrenalinskem podvigu je prišel čas za malico. Medtem pa so se nekateri čudili videzu smučišč, ki so res kazala čisto drugačno podobo kot pozimi. Po hoji z oprtanimi nahrbtniki in potovalkami v rokah nas je pred Penzionom Tia sprejela nasmejana in prijazna oskrbnica Saša in nas razporedila po sobah, ki so bile opremljene celo s televizorji. Sobotni dan nam je bil vremensko naklonjen, zato smo ga preživeli s hojo po smučiščih in gorskih poteh do kmetije Vižnar pod sedežnicami in opazovanjem gokartov in gorskih kolesarjev. V sončnem nedeljskem dopoldnevu pa smo osvojili Zvoh z nadmorsko višino 1971 m. Med potjo smo opazovali rastlinske pasove, gorsko cvetje, burske koze in ovce, kal, pa jezero, ki pozimi služi umetnemu zasneževanju. Zanimiv pa je bil pogled v dolino, ki je bila prekrita z oblaki in meglo, nam pa je v lica žarelo sonce.
 
Za naše polne želodčke je poskrbel super kuhar, ki je pekel enkraten kruh in pripravil krasne obroke in čokoladne palačinke v neomejenih količinah. Za naša dva rojstno-dnevna slavljenca je spekel še torto presenečenja. Mladinska voditeljica Tanja nam je kot gorski stražar spregovorila o varovanju naravnih lepot in odnosu pravega planinca do narave. 
 
Mladi planinci se za denarno pomoč zahvaljujemo PD Kočevje, ki je poravnalo stroške vožnje.
 
Vse nam je šlo po načrtih in takšnih taborov in pohodov si lahko samo še želimo. To so bile glasne želje naših pohodnikov, ki se že veselijo tabora 2015 in vseh načrtovanih planinskih tur.

Melita Berlan


Fotogalerija

1 / 8

2 / 8

3 / 8

4 / 8

5 / 8

6 / 8

7 / 8

8 / 8

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino