četrtek, 25. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 28. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 3439

IZI - Izmenjava zanimivih idej - razpis

Planinsko društvo Onger Trzin
Objavil(a): Matej Ogorevc
Leto je spet naokrog in v MO PD Onger Trzin se že pripravljamo na 9. IZI, IZI 2014. Za vse, ki morda ne veste, kaj se skriva za imenom IZI, naj povemo, da gre za Izmenjavo Zanimivih Idej za delo z mladimi planinci. Srečanje je bilo sprva zamišljeno kot izmenjava izkušenj vseh, ki delajo z mladimi planinci v okviru Kamniško – bistriškega MDO oz. PO, potem pa se je hitro izkazalo, da je interes za udeležbo večji pri članih društev izven našega MDO, zato smo vrata že na drugem IZI-ju pač bolj na široko odprli.

Da si boste lažje predstavljali, kako so potekala dosedanja srečanja, pokukajte med poročila in fotogalerije.

Natresli smo kup podatkov o IZI-ju, bistva pa še nismo povedali. 
Torej, IZI 2014 bo 29. novembra 2014 v Trzinu
vabimo pa vas, da nam predstavite svoje izkušnje oz. akcije vašega MO, šole, vrtca - pač dobre prakse, kako pritegniti več otrok med mlade planince … 
Predstavitve (z diapozitivi, slikami, računalniške projekcije …) naj bi bile predvidoma dolge okrog 15 minut.

V drugem delu srečanja smo si zamislili praktično predstavitev različnih delavnic (poučnih, ustvarjalnih) in drugih krajših dejavnosti, ki lahko predstavljajo obogatitev osnovne planinske dejavnosti in z njimi pritegnemo med mlade planince še več otrok.
Delavnico lahko izvedete v učilnici ali na prostem. Predlagamo, da jo pripravite tako, da udeleženci lahko delajo sami, če bi se vi medtem radi udeležili ostalih delavnic. če vas je več iz istega društva in je pri delavnici potreben 'asistent', se v tej vlogi lahko menjate.
Najbolj veseli bomo, če lahko material za delavnico prinesete s seboj, če pa bi udeleženci potrebovali kakšne pripomočke, ki jih ima zagotovo vsak doma (škarje, lepilo, selotejp, barvice …), pa sporočite – bomo stvari dali na seznam obvezne opreme za udeležbo na IZI-ju.

Za prijavo predstavitev potrebujemo naslednje podatke:

  • Naslov predstavitve:
  • Predstavljalec (ime, priimek, PD/OŠ/vrtec):
  • Organizator dogodka, ki bo predstavljen (PD, MO, OŠ, vrtec …):
  • Starost udeležencev predstavljenega dogodka:

Sporočite tudi, če potrebujete kak 'aparat' za predstavitev (npr, diaprojektor, računalnik, rač. projektor, grafoskop).

Za prijavo izvedbe delavnice pa:

  • Naslov delavnice:
  • Opis delavnice v enem stavku :)
  • Izvajalec delavnice (ime, priimek, PD/OŠ/vrtec):

Ker IZI pripravljamo prostovoljci, je cena srečanja 0 € :), za ta denar dobite tudi skromno malico. Iz istega razloga vam za plačilo, ker boste prišli karkoli predstaviti, ne moremo ponuditi drugega kot iskrene zahvale, zadovoljstva poslušalcev in pisnega potrdila o sodelovanju. (No ja, vedno se kje najde še kakšna "sladka" zahvala vijolične barve ...)

Vsi, ki bi bili pripravljeni karkoli predstaviti ali izpeljati delavnico (poučno, ustvarjalno …), to sporočite na e-naslov:info@onger.org ali emil.pevec@gmail.com najkasneje do četrtka, 20. 11. 2014.

Vse, ki boste sodelovali, prosimo (če je le možno) tudi za krajši pisni povzetek predstavitve oz. opis delavnice, ki bi galahko udeleženci dobili po e-pošti. Tako bodo dobre ideje ostale zapisane tudi črno na belem. Povzetke in opiselahko do 27. 11. 2014 pošljete na zgoraj navedeni mail, če niso v elektronski obliki pa na naslov: PD Onger Trzin, p.p. 12, 1236 Trzin, s pripisom "za IZI 2014".

Telefonski številki za "klic v sili": Emil Pevec (031 570 533), Irena Mučibabić (031 562 092)

Vabljeni!

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino