nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 29. oktober 2014 ob 00:00, ogledov: 3823

Orientacijski tek v organizaciji SPDT

Slovensko planinsko društvo Trst
Slovensko planinsko društvo Trst | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Orientacijski tek, ki ga prireja Slovensko planinsko društvo Trst v sodelovanju z Združenjem slovenskih športnih društev v Italiji (ZSŠDI) in pod pokroviteljstvom Deželnega šolskega urada, za šolsko mladino, postaja že stalnica.
V torek, 14. oktobra 2014, se je odvijalo že deveti Orientacijski tek. Odziv šol in šolske mladine je bil tudi letos zelo dober. Udeležilo se ga je preko 400 učencev in dijakov iz devetnajstih slovenskih šol s Tržaškega (osnovnih, srednjih in višjih) ter skupina dijakov Gimnazije Srečko Kosovel iz Sežane. Iskanje kontrolnih točk s pomočjo topografske karte območja je potekalo v gozdiču med Prosekom in Križem. Učenci in dijaki, razvrščeni v skupine po dva, so se pomerili na treh progah, ki so bile prilagojene posameznim starostnim stopnjam: osnovna, srednja in višja šola. Starejši, bolj izkušeni dijaki so tekmovali na daljših in tehnično zahtevnejših progah, osnovnošolci pa na krajši progi z manjšim številom kontrolnih točk.
 
Tekma je potekala v čudovitem jesenskem, sončnem jutru in kljub predtekmovalni tremi, je bilo vzdušje stalno na višku. Ko so si po končani tekmi odpočili in se okrepčali, pa so se najmlajši preizkusili še na tekaškem poligonu, ki so ga organizatorji pripravili na travnati površini ob tekmovalnem prostoru. S tem so popestrili dolgo pričakovanje zaključka tekmovanja in razglasitve zmagovalcev. Pa tudi rezultat poligona je štel za končno uvrstitev.
 
Ob koncu tekmovanja so organizatorji izdelali lestvice in sledilo je nagrajevanje. Nagrajene so bile tri najboljše tekmovalne ekipe v vsaki kategoriji. Najbolj so se izkazali osnovnošolci šole Fran Milčinski iz Katinare in Osnovne šole Trubar Kajuh iz Bazovice. Pokale so osvojili še Nižja srednja šola Srečko Kosovel z Opčin in Gimnazija Srečko Kosovel iz Sežane. Poleg predsednice Slovenskega planinskega društva Trst, sta zmagovalce nagrajevala še ravnatelj slovenskega oddelka Deželnega šolskega urada gospod Igor Giacomini in predsednik ZSŠDI prof. Ivan Peterlin.

mk_pzs_orientacijski_tek_spd_trst_2014_vir_spd_trst_m1

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...