nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 1. november 2014 ob 00:00, ogledov: 2922

Pohod mladih planincev na Češko kočo

Planinsko društvo Kočevje | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Po letošnjem planinskem taboru so se učenci starejše skupine kočevskih osnovnih šol odpravili na prvi planinski pohod v tem šolskem letu. 18. oktobra se jih je 15, pod vodstvom vodnikov Tomaža in Branke in v spremstvu treh mentorjev, odpravilo na Češko kočo.
Še v jutranji temi smo iz Kočevja krenili proti Jezerskemu. Že na izhodišču, pri Planšarskem jezeru, se nam je v zahvalo za nekaj grižljajev sendvičev pridružil prijazen kuža, ki nas je zvesto spremljal vso pot. Kmalu smo prišli pod mogočna osojna ostenja Jezerske in Kokrške Kočne, Skute, Štruce in Babe, katere vrhove je že zlatilo sonce in obljubljalo lepo vreme. Smelo smo zagrizli v gozdno strmino, ki se je po dobri uri hoje spremenila v sicer položnejšo, a bolj izzivov polno gorsko stezo. Po krajših delih, zavarovanih z jeklenicami pripetimi v hrib in po lesenih lestvah - Vojtrcah - smo po eni uri prispeli do cilja, Češke koče. Ta je sicer odlično izhodišče za pot na nekatere že omenjene vrhove našega visokogorja. Po malici, občudovanju okoliških vrhov in družabni igri smo krenili na pot v dolino.
 
Vsi so dosledno upoštevali vsa navodila za varno hojo v prvem, malce zahtevnejšem delu poti, nato pa smo po gozdnem pobočju skupaj z našim zvestim pasjim vodnikom, ki smo mu dali ime Planinko, varno sestopili do Jezerskega.
 
Vtisi? Veselje ob osvojenem cilju, lepote gorske narave in ponos ob ugotovitvi, da se novi rod planincev ponaša z vzdržljivostjo, znanjem in spoštovanjem do vrhov, na katere se podaja.

Marina Erjavec

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino