nedelja, 3. marec 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sobota, 8. november 2014 ob 00:00, ogledov: 6539

Končana regijska tekmovanja Mladina in gore – najuspešnejši domžalski mladci

Planinsko društvo Brežice | Planinsko društvo Šoštanj | Planinsko društvo Valentin Stanič Kanal | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Regijskega dela tekmovanja Mladina in gore se je udeležilo 80 ekip, vsaka s po štirimi tekmovalkami ali tekmovalci. Preizkusili so se v znanju Planinske šole, 28 najuspešnejših ekip pa si je z visokim nivojem znanja zagotovilo udeležbo na državnem tekmovanju, ki ga bo 10. januarja prihodnje leto gostilo mesto živega srebra, Idrija.

320 osnovnošolcev iz vse Slovenije se je, vremenskim nevšečnostim in poplavam navkljub, udeležilo 26. tekmovanja Mladina in gore, katerega so gostile tri osnovne šole v sodelovanju z lokalnimi planinskimi društvi. Tekmovalci iz Podravja, Pomurja, Koroške in iz Savinjske doline so znanje preverjali v Šoštanju (OŠ Karla Destovnika – Kajuha in PD Šoštanj), učenci gorenjskih, osrednjeslovenskih, dolenjskih in belokranjskih šol so se zbrali v Cerkljah ob Krki (OŠ Cerklje ob Krki in PD Brežice), njihovi primorski in notranjski kolegi pa so se srečali v Kanalu (OŠ Kanal, PD Kanal).

Dokaj zahteven test, ki pa najbolje pripravljenim ekipam ni povzročal večjih preglavic, je večina učencev rešila prej kot v 45 minutah, kolikor so imeli časa na razpolago. Njihovi mentorji so se medtem srečali v eni izmed učilnic, kjer so jih pozdravili ravnatelji oz. ravnateljice šol in predstavniki gostujočih planinskih društev. Preostanek časa so namenili različnim tematikam ali pa se le družili ob skodelici kave in prigrizku. Po končanih testih, bi se, kakor je bilo načrtovano, morali skupaj s svojimi učenci odpraviti v bližnjo okolico na krajši pohod ali ogled bližnjih znamenitosti, a sta jim vreme in razmočen teren to preprečila. Čas popravljanja testov so si tako krajšali ob ogledu filma ali drugih kulturnih vsebin.

Otroci so ponovno oživeli ob razglasitvi rezultatov, ki so bili na vrsti okoli druge ure popoldan. V prvi regiji so se uspeha najbolj veselili učenci OŠ Vransko – Tabor, v drugi je bila z vsemi osvojenimi točkami najuspešnejša mešana ekipa OŠ Preserje pri Radomljah in OŠ Venclja Perka Domžale, na primorskem pa je titula pripadla Idrijcem.

Osemindvajset ekip, kolikor se jih je uvrstilo na državno tekmovanje, se bo ponovno zbralo 10. januarja v Idriji, kjer bodo napenjali možgane v želji po osvojitvi najboljših mest letošnjega tekmovanja Mladina in gore.

Ekipe, ki so se uvrstile na državno tekmovanje Mladina in gore:

mk_pzs_mladina_in_gore_regijsko_tekmovanja_2014_skupni__rezultati

Pripravil Matej Ogorevc

PDF Celotni končni rezultati regijskega dela tekmovanja Mladina in gore 2014-2015 (496 kB)

 

MK_PZS_25_drzavno_MIG_2014_soorganizatorji

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino