četrtek, 25. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 11. november 2014 ob 00:00, ogledov: 4451

Predstavitev kandidatov za mesto načelnika Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije

Objavil(a): Matej Ogorevc
Po daljšem času se zopet veselimo »pravih« volitev za mesto načelnika MK PZS. V tem duhu vam tako predstavljamo program oz. smernice in vodila obeh kandidatov. Preberite, premislite in glasujte!
Barbara_BajcerBarbara Bajcer je aktualna namestnica načelnika MK PZS, vodja različnih akcij MK PZS (nagradni tabor) in posledično dobro pozna področje delovanja naše komisije. 
 
Če bo izvoljena se bo zavzemala za nekatere novosti, ki bi mladini in mentorjem olajšale delo, njihove izkušnje pa bi bile bolj priznane (uvedba sistema Nefiks). S trenutnim stanjem raznolikosti usposabljanj in akcij je zadovoljna, meni pa, da so določene rezerve in nove priložnosti v sodelovanju z ostalimi komisijami PZS, izpostavlja pa predvsem turno kolesarjenje. 
Prenovljena programa Ciciban planinec in Mladi planinec se po njenem mnenju med mentorji, vodniki in otroki nista »prijela,« kot si želi, zato bi del energije namenila tudi rešitvi tega vprašanja. Na podlagi letos izvajanega projekta Priložnosti za mlade v planinstvu, bi nadaljevala predvsem pri aktivnostih namenjenih mladim osebam s posebnimi potrebami.
 Izidor_FurjanIzidor Furjan
je že nekaj let vodja Odbora MO Podravja in Pomurja, v prejžnjem mandatu je bil vodja odbora za mednarodno sodelovanje, trenutno pa je vodja delovne skupine za razpise MK PZS (sofinanciranje taborjenj in zimovanj).
 
Za enega izmed večjih izzivov Izidor vidi pri izboljšanju položaja mentorja 
V notranjem ustroju MK PZS predvideva nov pristop pri izvajanju programov Cici planinec in Mladi planinec.planinskih skupin v šolskem sistemu, za kar se bo zavzemal, če bo izvoljen. S trenutnim stanjem usposabljanj in akcij MK PZS je zadovoljen, vpodbujal pa bi inovativen pristop pri njihovem izvajanju. Zavzemal bi se predvsem za večje sodelovanje med mladinskimi odseki na ravni Odborov MO ter tudi na državni ravni. Prav tako bi si želel večje aktivnosti MK in MO v mednarodnih organizacijah. Predvsem vidi potencial mednarodnih taborov pod okriljem Youth Comission UIAA ter v uvedbi, že dolgo načrtovanega mednarodnega orientacijskega tekmovanja. 
 
PDF Program in vodila Izidorja Furjana (89 kB)

Pripravil Matej Ogorevc 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino