sreda, 24. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 20. november 2014 ob 00:00, ogledov: 6111

Mladinska komisija z novo sestavo Izvršnega odbora in z načelnico

Planinsko društvo Trbovlje | Planinsko društvo Velenje | Planinsko društvo Vrhnika | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Zbor mladinskih odsekov (MO) je že kar tradicionalno potekal v Centru za zaščito in reševanja na Igu. Večina prisotnih je najbolj pričakovala predzadnjo točko dnevnega reda, volitve v organe MK PZS. 39 delegatov je izvolilo 9 voljenih članic in članov Izvršnega odbora MK PZS ter novo načelnico.
Zbor MO je potekal v soboto, 15. novembra 2014, na Igu. Pred samim uradnim Zborom je potekala delavnica na temo Mladinskega trenerstva, ki jo je vodil Borut Cink, mladinski trener. Delavnice se je udeležilo približno 30 ljudi, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti lepa udeležba.
Borut je predstavil organiziranost mladinskih trenerjev, njihovo vlogo v mladinskih organizacijah ter vrste usposabljanj. Osredotočil se je predvsem na predstavitev njihovega delovanja, kaj je njihovo poslanstvo in kaj lahko usposobljeni posamezniki pomenijo za mladinsko organizacijo oz. kakšen je njihov potencial kot izvajalci določenih usposabljanj oz. predmetov pri usposabljanjih.

Zbor MO se je začel ob 13. uri, kot je bilo načrtovano. Živahno vzdušje je na Igu vladalo že nekaj časa pred Zborom, saj je to idealna priložnost za druženje ter klepet s planinskimi prijatelji in znanci z vse Slovenije. Pred samim uradnim pričetkom Zbora smo najprej podelili tudi priznanja lanskim udeležencem seminarja za mladinske voditelje, ki so letos do konca avgusta, na podlagi dejanskega dela na terenu, izdelali seminarsko nalogo. Sledila je še slavnostna podelitev najvišjih priznanj Mladinske komisije PZS, priznanj Mladina in gore. Letos ga je za petdesetletno delovanje prejel MO PD Vrhnika, za štiri desetletja aktivnega delovanja z mladimi v planinstvu pa je priznanje prejela Cvetka Kozmus (PD Trbovlje). Obe priznanji je podelil podpredsednik Planinske zveze Slovenije Roman Ponebšek.

Po podelitvi priznanj se je tudi uradno pričel Zbor Mladinskih odsekov. Po izvolitvi organov Zbora MO, je Urška Petek, predsednica verifikacijske komisije naznanila visoko, blizu stoodstotno sklepčnost. Sledila so poročila strokovnih odborov MO - poročilo Odbora za delo mladih je podal Andrej Barovič, delo Odbora za orientacijo Matevž Zih, delo Odbora za delo z mladimi pa je predstavil Miran Muhič. Zaradi neneadne in opravičene odsotnosti vodje Programskega sveta je poročilo v imenu Roka Kovšce podal Matej Ogorevc, kateremu je sledilo poročilo in letni plan Izvršnega odbora MK PZS, ki ga je prav tako podal načelnik Matej Ogorevc.
Po soglasnem sprejetju poročil in načrtov za prihodnje leto je bila aktualnemu vodstvu izglasovana razrešnica in delo je prevzela volilna komisija, sestavljena iz predsednice Tine Arh ter članov Andreja Baroviča ter Domna Strleta. Volilna komisija je zbranim predstavila potek glasovanja, sledila so le še navodila ter sama izvedba volitev.

Volitve za mesta voljenih članov IO MK PZS so potekale javno, saj je bilo prijavljenih manj kandidatov in kandidatk (9), kot je bilo razpisanih mest (11). Po njihovi predstavitvi na govorniškem odru, so delegati nato le še potrdili vse kandidate. Po dalšem času pa se je zgodilo, da je bilo za mesto načelnika MK PZS prijavljenih več kandidatov. Za to častno mesto sta se potegovala Barbara Bajcer (PD Velenje) in Izidor Furjan (PD Ptuj). Oba sta se pred pričetkom tajnih volitev predstavila občinstvu, prav tako pa tudi svoja volilna programa. Sledilo je glasovanje.
Po glasovanju je volilna komisija v ločenem prostoru preštela glasovnice in volilni izid sporočila po polurni prekinitvi. Izidor Furjan je prejel 14 glasov (35,9 %), Barbara Bajcer pa 25 (64,1 %). Dobili smo torej novo načelnico!

Po razglasitvi rezultatov je vodenje Zbora ponovno prevzelo delovno predsedstvo, ki pa ni imelo več veliko dela. Za konec je podpredsednik PZS Roman Ponebšek le še pozdravil vse zbrane ter jim namenil nekaj vzpodbudnih besed, nato pa smo letošnji Zbor Mladinskih odsekov zaključili.

Sledilo je le še prijetno druženje in klepet ob obloženi mizi.

Na tem mestu bi čestital vsem izvoljenim kandidatom in kandidatkam za vso voljo, čas in pozitivno energijo, ki jo bodo usmerjali v dobrobit slovenskemu mladinskemu planinstvu!

Matej Ogorevc

Fotogalerija

 Barbara Bajcer1 / 19

 Barbara Bajcer2 / 19

 Barbara Bajcer3 / 19

 Barbara Bajcer4 / 19

 Štefan Matjaž - Stepa5 / 19

 Štefan Matjaž - Stepa6 / 19

 Štefan Matjaž - Stepa7 / 19

 Barbara Bajcer8 / 19

 Barbara Bajcer9 / 19

 Šž10 / 19

 Barbara Bajcer11 / 19

 Barbara Bajcer12 / 19

13 / 19

 Barbara Bajcer14 / 19

 Barbara Bajcer15 / 19

 Štefan Matjaž - Stepa16 / 19

 Štefan Matjaž - Stepa17 / 19

18 / 19

 Barbara Bajcer19 / 19

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino