sreda, 24. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 29. december 2014 ob 00:00, ogledov: 5848

Zimska planinska šola 2015 - razpis

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpisuje Zimsko planinsko šolo. Štiridnevni neformalni seminar je namenjen predvsem mladinskim voditeljem, starejšim srednješolcem in študentom oz. z eno besedo mladim.
Cilj programa je strnjeno in kakovostno izobraziti mlade za samostojnejše gibanje v zimskih razmerah na lahkih označenih in neoznačenih poteh. Tečaj predvideva izpeljavo dveh vzorčnih tur oz. planinskih izletov, ki služita kot praktični prikaz gibanja v dejanskem okolju ter realno spoznavanje in reševanje problemov, ki se pojavijo med aktivnostjo. Praviloma naj bi praktično delo predstavljalo glavnino tečaja, s čimer bi udeleženci pridobili realna ter na terenu koristna znanja in veščine.
Program izobraževanja obsega predavanja in praktične vaje iz naslednjih predmetov: orientacija in planinske poti, prva pomoč, nevarnosti v gorah, osebna in tehnična oprema, reševanje, priprava na turo ter izvedba ture.

Kdaj: 5. do 8. marec 2015. 
Pričetek v četrtek, 5. marca 2015, ob 9. uri pri koči. Zaključek v nedeljo, 8. marca 2015, predvidoma med 16. in 17. uro.

Kje: koča Planinka na Pokljuki (Goreljek), možen dostop z avtomobilom.

Dodatni pogoji: 3 zimski pohodi*, izleti oz. ture.

*Kot zimska oz. snežna tura se šteje tista tura, ki je bila opravljena v času koledarske zime (od 21.decemb rado 20. marca) v krajih, kjer je v tem času običajno sneg (do 1500 m), v višinah nad 1500 m pa v času od 1. decembra do 30. aprila, ce je bilo površje po katerem se je izvedla tura, pokrita s snegom (suhim, mokrim, zmrznjenim...). Ture, ki segajo v obmocje stalnega snega oziroma ledu, se štejejo kot ledeniške ture.

Oprema: osebna oprema za štiridnevno bivanje, oblačila, primerna za delo na terenu (sneg in mraz), lavinski trojček, cepin, dereze, nahrbtnik za turo, oprema za turo. 
Če nimate lastne tehnične opreme, vam jo lahko po predhodnem obvestilu priskrbi vodstvo akcije.

Prehrana: 3 x polni penzion ter dodatno kosilo (nedelja), malica na turi (priboljške prinesite s seboj).

Strošek seminarja: 60 €.

Rok prijave: Podpisano in ožigosano prijavnico (obrazec Prijavnica na akcije) skupaj z obrazcem Dodatni pogoji pošljite na naslov Mladinska komisija, Planinska zveza Slovenije, p. p. 214, 1001 Ljubljana, do četrtka, 20. februarja 2014. Število prostih mest je omejeno (10), zato pohitite s prijavo.

Info: Več informacij dobite na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si oz. na telefonski številki 01 43 45 689. Prijavljeni boste vse potrebne informacije dobili vsaj teden dni pred pričetkom seminarja na vaš elektronski naslov.

Kako smo se imeli lani so lahko preberete tukaj, fotoalbum pa najdete na Facebook profilu MK PZS

Vabljeni!

PDF Prijavnica (258 KB)
PDF Obrazec - dodatni pogoji (248 KB)

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino