sreda, 24. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 23. januar 2015 ob 00:00, ogledov: 3093

Ob zaključku projekta Priložnosti za mlade v planinstvu

Objavil(a): Matej Ogorevc
Za nami je uspešna izvedba projekta Priložnosti za mlade v planinstvu«. V okviru aktivnosti smo izmenjali Izkušnje oskrbnikov in gospodarjev planinskih koč, pripravljali poslovni načrt za planinske koče, pogledali vidik planinskega vodnika na delovanje koč, se seznanili z delom oskrbnika „najbolj priljubljene koče 2014“, iskali rešitve za povezovanje planinskih koč in turizma, se vprašali kaj je potrebno upoštevati pri sklepanju najemne pogodbe za planinsko kočo, vse skupaj pa smo praktično nadgradili z vikendom v planinski koči.

Poleg tega pa smo izvedli predavanje na temo mladinskega trenerstva in se posvetili vključevanju mladih oseb s posebnimi potrebami v programe mladinskih odsekov planinskih društev. Izvedli smo tudi dve aktivnosti na terenu z vključevanjem mladih s posebnimi potrebami, kar nam je dalo močno potrditev, da je na tem področju smiselno nadaljevati delo.

V usposabljanja je bilo skupaj vključenih 63 mladih in 21 mladih s posebnimi potrebami. V projektne aktivnosti so se vključili predstavniki 69 mladinskih odsekov, pri izvedbi je sodelovalo 11 strokovnjakov, projekt pa je omogočil tudi zaposlitev eni mladi osebi.

Izkušnje iz projektnih aktivnosti so pokazale, da mora Mladinska komisija PZS nadaljevati izvajanje različnih neformalnih izobraževanj in usposabljanj za mlade, tako z vidika odpiranja priložnosti mladim za delo v planinstvu (planinske koče, pridobitno vodništvo, podporne dejavnosti…), kot z vidika izvajanja vsebin za mlade s posebnimi potrebami, ki so prav tako željni do planinskih užitkov.

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za sodelovanje!

Ekipa »Priložnosti za mlade v planinstvu«

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino