nedelja, 28. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 28. marec 2015 ob 00:00, ogledov: 4362

Mladinski voditelj - razpis usposabljanja

Objavil(a): Matej Ogorevc
Rad/-a pohajkuješ po hribih in dolinah, preživljaš večere ob tabornem ognju, se družiš z vrstniki in si željen/željna novih planinskih znanj in veščin? Če si na vsaj nekaj izmed teh vprašanj odgovoril oz. odgovorila pritrdilno, si iz pravega testa za že deveto usposabljanje za Mladinske voditelje.
Kaj pa je Mladinski voditelj* oz. kdo je to in kaj počne? Je to morda kaj za na kruh namazat? Neeee, to je mladenič ali mladenka, ki s svojim delom omogoča mladim, da se ukvarjajo z dejavnostmi, ki jih zanimajo ali jim koristijo, hkrati pa razvija tudi lastne zmožnosti delovanja v družbi. Njegov oz. njen namen je torej udejanjanje koncepta »mladi za mlade« v okviru matičnih mladinskih odsekov in planinskih društev. Ob koncu programa udeleženci postanejo pripravniki. Za prejem naziva Mladinski voditelj PZS pa morajo v matičnem mladinskem odseku v roku leta dni izvesti projekt na področju dela z mladimi. Po domače povedano ... če rad/a preganjaš mladež po planinskih poteh, postavljaš »savice« na tabornem prostoru in se zjutraj zarana odpravljaš v gore, je to enkratna priložnost, da svoje veselje teden dni deliš z ostalimi planinskimi zanesenjaki. Obilica zabave in rajanja je zagotovljena, za zvrhano mero novega, gornikom koristnega in prepotrebnega znanja, pa bo poskrbela ekipa izkušenih in vedno nasmejanih, razen takrat ko kdo kaj ušpiči, vodnikov in inštruktorjev. In da ne pozabimo še najpomembnejšega osebja - kuharic in kuharjev! Tudi jedlo se bo - do sedaj je bilo še vedno dobro.
 
Kdaj: od 25. julija do 2. avgusta 2015
 
Za koga: za mlade, stare vsaj 16 let oz. z zaključenim 1. letnikom srednje šole (iz istega planinskega društva največ štirje).
 
Strošek usposabljanja: 170 €.
 
Prijave: Izpolnjeno prijavnico skupaj z dodatnimi pogoji pošlji na naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, 1001 Ljubljana do 29. maja 2015. Na voljo je 25 prostih mest, polnijo se po principu »Kdor prej pride, prej melje«.

* MV s potrjenim nazivom lahko na izletu opravlja vlogo pomočnika. Tečajniki z opravljenimi obveznostmi se lahko udeležijo usposabljanja za vodnike PZS brez opravljanja sprejemnega izpita in preizkusne ture v treh letih od pridobitve naziva. 

DOC Prijavnica na akcije MK PZS (166 KB)
DOC Posebni pogoji ob prijavi (197 KB)

Več informacij na telefonski številki 01 434 56 89 (Veronika Susman) ali na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

PS: Lani smo se imeli tako, predlani tako in še leto pred tem tako. Ah, če gremo tako nazaj v zgodovino pa pokažimo kako smo se imeli še takrat. =) 

Vabljeni!

Mladinska komisija PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...