četrtek, 25. februar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 30. april 2016 ob 10:45, ogledov: 3851

Tla so pomita, sezuj si čevlje! Da, tudi v PUS-u!

Objavil(a): Matej Ogorevc
Med 15. in 17. aprilom 2016 je v Bavšici potekala tradicionalna delovna akcija Mladinske komisije PZS. Delovna sila je bila letos sestavljena iz šestnajstih na različne načine mladih prostovoljcev.
Poglavitna naloga je bila, da se dokonča lani začeto delo. Tako smo letos prebelili še zgornjo polovico hiše - Planinskega učnega središča Bavšica. Da pa ne bi bil deloven konec tedna tako belo monoton, smo poleg omenjenega beljenja opravili še tisoč in eno delo. S prvih tisoč vas ne bom utrujal, tisoč prvo pa je potrebno izpostaviti. Blazno lesni Blaž, ki se ukvarja z (umetelnim) lesarstvom, je namreč izdelal specialno sestavljanko, sestavljeno iz ličnih hruškovih puzel, na katerih so predstavljeni planinski vozli. Nova pridobitev sedaj krasi steno glavnega hodnika objekta, ki povezuje kuhinjo in jedilnico (saj pravimo, da je to glavni hodnik). Lepo vabljeni, da se udeležite kakšne akcije (prvi bo na vrsti Seminar družabnosti) v Bavšici ter si ogledate to lično stvaritev.

Ker pa slika pove več kakor tisoč besed, izpostavljamo nekaj glavnih poudarkov letošnjih prigod. Še več jih sicer najdete na Facebook profilu Mladinske komisije PZS.

pus_mk_pzs_delovna_akcija_2016_foto_barbara_bajcer_m2
Ne me farbat - me že Perko!
pus_mk_pzs_delovna_akcija_2016_foto_barbara_bajcer_m3
Kdor dela (z)greši! =P
pus_mk_pzs_delovna_akcija_2016_foto_barbara_bajcer_m4
Takole se vežejo posli!
pus_mk_pzs_delovna_akcija_2016_foto_barbara_bajcer_m5
Skoraj vsi ta pridni

Kot pri vsaki akciji MK PZS, se tudi na delovni akciji precej pozornosti nameni druženju in zabavi. Več pa ne bom napisal, raje se sami prepričajte drugo leto, ko se bomo aprila zopet zbrali z dolgim seznamom opravil (pometanje in čiščenje lustrov smo nanj že uvrstili).
 
Andrej Barovič (v besedi) in Barbara Bajcer (v sliki)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino