petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 4. november 2016 ob 09:30, ogledov: 6058

Novo: planinski vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras

Objavil(a): Matej Ogorevc
Planinski vodnik Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras je vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti in izlete s ščepcem zgodovine in kulture. Zgoščeni, natančni, sistematični in slikoviti opisi poti so delo Milana Vinčeca, odličnega poznavalca območja, njegovih krajev in ljudi, bogate kulturne in naravne dediščine ter vseh ostalih posebnosti.
pz_pzs_slovenska_istra_cicarija_brkini_kras_avtor "Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras (pokrajini, ki ju opredeljujemo kot Primorska) so vabljive destinacije, kamor se vedno znova radi vračamo. Razgiban gričevnat svet, prijazno podnebje, zmerna poletja in mile zime, snega je malo, zadrži se le v višjih hribovitih predelih, vse leto privabljajo številne obiskovalce, izletnike in pohodnike. Vsak letni čas ponudi kaj novega in zanimivega, vsak obisk je začinjen s pridihom čarobnega. Preseneti pokrajina, ki iz koraka v korak spreminja podobo, zdaj s kamni posuta, v naslednjem trenutku se odprejo mehka živo zelena travnata gmajna, gozdnat objem, puste goličave, nizko grmičevje, nazadnje pa presenetijo gozdne jase, postlane s pisanim cvetjem ..." Tako pospremi bralca novega izbirnega vodnika PZS Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras na pot njegov avtor Milan Vinčec, Primorec, odličen poznavalec območja, ki ga je v vodniku slikovito opisal, in po katerem je speljanih 31 planinskih izletov, primernih za vse leto in za vse generacije.

Opisi poti so v vodniku zgoščeni, natančni in sistematični, ključni podatki, ki jih potrebujemo za načrtovanje poti, so ustrezno poudarjeni, fotografska vsebina je bogata. Še zlasti boste po vodniku radi posegli ljubitelji botanike - kajti območje, na katerega vas vabimo, je botanični raj; avtor tako del opisov izletov nameni tudi temu. Pa tudi tukajšnjim krajem, bogati kulturni in zgodovinski ter drugi naravni dediščini in ljudem, ki so vtisnili temu območju poseben pečat. Sicer pa je to vodnik za vse, ki imate radi lažje in označene planinske poti ter izlete s ščepcem zgodovine in kulture!

Tehnični podatki vodnika:
  • obseg: 184 strani,
  • format: 130 mm x 210 mm;
  • integralna šivana vezava, polokrogel hrbet.

Pomembno obvestilo: S 26. avgustom 2014 je stopil v veljavo Zakon o enotni ceni knjige, ki v času šestih mesecev od izdaje nalaga enotno ceno. V tem času popusti oz. kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno!


Vsebina planinskega vodnika Slovenska Istra, Čičarija, Brkini in Kras:

1   Pomjan 2   Krkavče, Sveti Peter 3   Ronek (Strunjan)
4   Jurjev hrib in Resslov gaj 5   Marezige 6   Dolina Dragonje
7   Ivačevec 8   Tinjan 9   Lačna
10   Lačna, Kuk, Sv. Kvirk 11   Kubed in Lačna 12   Podpeč
13   Socerb 14   Dolina Glinščice 15   Pot Gradov
16   Varda 17   Zjat (Vrh stene) 18   Marija Snežna na Gradišču
19   Jampršnik 20   Lipnik, Golič 21   Kavčič
22   Kojnik 23   Slavnik 24   Ostrič, Medvižica, Razsušica
25   Brkini 26   Soteska reke Reke 27   Vremščica
28   Kokoš 29   Veliko Gradišče 30   Stari Tabor
31   Trstelj  
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino