petek, 22. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 15. november 2016 ob 14:45, ogledov: 3741

Razpis za najem tabornega prostora Mlačca

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpisuje razpis za najem tabornega prostora v Mlačci in sicer za leto 2017. Taborni prostor Mlačca pri Mojstrani je v letu 2016 uredila Mladinska komisija PZS kot primer vzorčnega tabornega prostor za izvedbo planinskih taborjenj.
Lokacija tabornega prostora Mlačca 
Taborni prostor Mlačca se nahaja pri Mojstrani in sicer na desni strani ceste, ki vodi iz Mojstrane proti Kotu in Krmi. V nejgovi neposredni bližini so teniška igrišča.

Dostop do tabornega prostora je mogoč z avtobusom, urejenih je tudi nekaj parkirišč za osebne avtomobile.

Zaradi bližine Mojstrane je oskrba tabora enostavna, saj je najbližja trgovina oddaljena le nekaj minut vožnje.

Opremljenost tabornega prostora Mlačca
Taborni prostor je opremljen s priključkom na vodovodno in električno omrežje, urejeni so odtoki za umivalnico in kuhinjo ter 4 kemična stranišča z urejenim praznjenjem in čiščenjem.

Taborni prostor je primeren za tabore z do največ 50 udeleženci. Izvedbo večjih taborov zaradi prostorskih in infrastrukturnih omejitev odsvetujemo!

Okolica tabornega prostora
Taborni prostor je odlično izhodišče za planinske izlete in ture. Iz tabornega prostora potepanja po gorah v okolici Triglava. Iz tabornega prostora se je možno peš podati v doline Vrata, Kot in Krmo, prav tako pa tudi na bližnji Jerebikovec (1593 m) in Vrtaško sleme (2077 m). Na drugi strani Save se lahko podamo v Karavanke na Dovško babo (1891 m) ali Kepo (2139 m). Z nekaj vožnje pa so dosegljivi tudi velikani slovenskih gora kot so Triglav, Škrlatica, Rjavina in ostali.

Taborni prostor nudi prijetno okolje tudi za ostale dejavnosti. Na samem prostoru lahko postavite igrišče za odbojko, ob prostoru se nahaja balvan z opremljenimi športnoplezalnimi smermi, podate se lahko v sotesko Mlačco, obiščete Slovenski planinski muzej ali pa se dogovorite za ogled tematske poti in predstave Rajže po poteh triglavskih pravljic.

mk_pzs_tabor_mlacca_lokacija 

Cena najema tabornega prostora
Cena najema prostora znaša za planinska društva in ostale organizacije članice Planinske zveze Slovenije 500 € na teden (z vključenim DDV). Cena najema za nečlane PZS znaša 650 € (z vključenim DDV).

Menjava izmen
Tedenske taborne izmene se menjajo ob sobotah ob 18. uri. Do te ure mora biti tabor pospravljen, kar pomeni, da morajo do omenjene ure vsi udeleženci zapustiti taborni prostor.

Najem
Če se zanimate za najem tabornega prostora v Mlačci, pošljite povpraševanje na elektronski naslov mladinska.komisija@pzs.si (zadeva Najem tabornega prostora Mlačca) ali na poštni naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214,SI-1001 Ljubljana (s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca«).

Povpraševanje naj vsebuje:

  • naziv društva,
  • ime in priimek kontaktne osebe,
  • elektronski naslov in telefonsko številko kontaktne osebe,
  • želeni termin taborjenja ter
  • morebitne opombe oz. komentarje.

Po prejemu povpraševanje, vam bomo na naslov društva poslali pogodbo za najem tabornega prostora. Pogodbo nam podpisano vrnite v roku 10 dni po prejemu na zgornji poštni naslov, s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca - pogodba«.

V tem času za vaš termin ne bomo izdajali drugih pogodb. V kolikor v 10 dneh pogodbe ne vrnete, morate ponovno oddati povpraševanje, s čimer lahko izgubite prvo mesto v čakalni vrsti za vaš termin.

Če vaš termin ob oddaji povpraševanja ne bo prost, vas bomo o tem obvestili in vam priporočili proste termine.

Taborni prostor je v prvi vrsti namenjen izvedbi planinskih taborov v organizaciji planinskih društev. Organizacije, ki niso člani Planinske zveze Slovenije, lahko vseeno oddajo povpraševanje a imajo v primeru intersa planinskih društev slednji prednost. 

Pomembno obvestilo: Trenutno so prosti še termini do 30. junija, med 29. julijem in 5. avgustom ter po 20. avgustu.


Dodatne informacije
Dodatne informacije dobite pri strokovni sodelavki Mladinske komisije Veroniki Susman. V času uradnih ur je dosegljiva na telefonski številki (01) 43 45 689 sicer pa tudi na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

Jaka Peternel,
vodja delovne skupine 
Barbara Bajcer,
načelnica MK PZS 
Bojan Rotovnik,
predsednik PZS 
 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino