sreda, 27. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 23. november 2016 ob 13:00, ogledov: 2658

Analiza poročil planinskih orientacijskih tekmovanj v sezoni 2015/2016

Objavil(a): Matej Ogorevc
Pred vami je že druga analiza tekem POT, narejena iz podatkov, ki smo jih v Strokovnem odboru za orientacijo pridobili iz izpolnjenih Poročil o izvedenem orientacijskem tekmovanju. Ta poročila nam društva sedaj pošiljajo že drugo sezono.
V ligaški sezoni 2015/16 je bilo izvedenih 20 tekem v 7 ligah. Koroška liga trenutno ni aktivna, je pa v tej sezoni s tekmovanji znova začela Primorska liga. Vsaka liga je naredila 3 tekme, razen Rogaške, ki je izvedla 2, in Zasavske, ki se je na tretji tekmi pridružila Gorenjsko-dolenjski ligi, le-ta pa je imela kar 4 tekme.

PDF Analiza poročil POT 2015/2016 (kB)

Zaključki, priporočila, možne izboljšave in rešitve za težave
  • Glede na argumente in opažanja, povzeta zgoraj v kategoriji Proge, organizatorjem POT priporočamo postavitev prog štirih težavnosti: A/F, B, C/E in Č/D.
  • V treh tekmah lige naj naloge na živih KT zajamejo ves nabor običajnih nalog na SPOT, za višje kategorije pa vsakič pripravite vrisovanje. Ne pozabite niti na poznavanje gorstev.
  • Naslednje leto septembra vabimo srednješolce, študente in ostale na Tečaj orientacije (izobraževanje MK). Spodbujamo društva, da prijavijo svoje zainteresirane člane na omenjeno izobraževanje in jih na ta način motivirajo, poleg tega pa bodo pridobili znanje, s katerim bodo v društvu sčasoma lahko prevzeli vloge organizatorjev tekmovanj in mentorjev otrok.
  • Tekmovalcem v kategorijah C, Č, D in E je lahko dodatna motivacija za tekmovanja uvrstitev na Mednarodno planinsko orientacijsko tekmovanje 2017, ki bo potekalo v Srbiji.
  • Vse napotke in pripomočke za organizatorje tekmovanj, tako glede promocije POT, kot glede poročil in sofinanciranja, smo zbrali na http://mk.pzs.si/vsebina.php?pid=188. Na spletni strani MK smo prenovili strani, namenjene planinski orientaciji. Upamo, da vam bodo olajšale delo.
  • Vsa društva spodbujamo k koriščenju sofinanciranja MK v obliki prispevka v višini 40 €.
  • Arhiv Analiz POT in ostale stvari, povezane s Strokovnim odborom za orientacijo, najdete na http://mk.pzs.si/vsebina.php?pid=189. Poleg tega v Odbor tudi vabimo nove člane. Pišite nam!

Zahvala
Najlepše se zahvaljujemo vsem vodjem tekmovanj, ki ste si vzeli čas za izpolnitev poročila in nam s tem posredovali informacije, ki so omogočile nastanek te analize. Tudi v prihodnje bodo analize redne in javno dostopne in bodo poleg neposredne primerjave med tekmami omogočile tudi analizo trendov, tako da bomo videli, kje je planinska orientacija v zatonu in kje se vzpenja.

Analizo pripravila Tina Arh,
vodja Strokovnega odbora za orientacijo MK PZS
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino