ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 15. marec 2017 ob 16:15, ogledov: 4729

Izšla nova, tretja dopolnjena izdaja Vodniškega učbenika

Objavil(a): Matej Ogorevc
Izšla je nova, že tretja dopolnjena izdaja Vodniškega učbenika. Osnova za varno in kvalitetno izveden vodniški izlet, turo ali pohod ne glede na kategorijo, letni čas, način gibanja ter zahtevnost planinske poti ali brezpotja.
pz_pzs_vodniski_ucbenik_2017_bp2 Vodniški učbenik predstavlja osnovno strokovno literaturo planinskih vodnikov oz. vodnikov Planinske zveze Slovenije. Vsebina učbenika je primerna za vse vodnike, ne glede na njihovo kategorijo. V njem, učbeniku, tako najdemo vsebine za varno in kakovostno izvajanje tur, izletov in pohodov v vseh letnih časih, ne glede na način gibanja (hoja, plezanje, turna smuka, ...) ter zahtevnost planinske poti ali brezpotja. V primerjavi s starimi izdajami so bila obsežnejše prenovljena poglavja o kulturni, sociološki in pravni osnovi vodništva, prvi pomoči in reševanju, gorskem okolju, razvedanju, načrtovanju, izvedbi in analizi akcij, nevarnostih v gorah, gibanju in tehniki vodenja ter o turnem smučanju.

Vodniški učbenik združuje teoretične vsebine celotnega predmetnika usposabljanja za vodnike PZS ne glede na njihovo kategorijo. Bralci tako lahko beremo o kulturni, sociološki in pravni osnovi vodništva, o planincu kot bio-psiho-socialnem bitju, o prvi pomoči in reševanju, gorskem okolju, razvedanju ali orientaciji, učenju in vodenju, varnosti v gorah ter o bivanju v naravi (oprema, gibanje, tehnike, ...). Predstavljena so številna tehnična znanja (gibanje, poznavanje opreme, prva pomoč, ...) ter tudi bolj teoretična področja, ki pa so še kako pomembna za kvalitetno pripravo in izvedbo ture, izleta ali pohoda ne glede na starost in kondicijsko pripravo udeležencev.

Številni avtorji, poklicni strokovnjaki s svojih podorčij ali pa izkušeni gorniki, so garancija za kakovostna a hkrati poljudna besedila, razumljiva prav vsem vodnikom ne glede na starost in vodniško kategoriziranost.

Cena Vodniškega učbenika znaša 24,90 €. Najdemo ga na policah Planinske trgovine PZS v Ljubljani, možno pa je tudi naročilo preko spletne trgovine, brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur/dan, vse dni v letu) ali na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si.


Udeleženci vodniškega tečaja za kategorijo A dobijo Vodniški učbenik v sklopu usposabljanja.

PDF Kazalo, predgovor in beseda recenzentaPomembno obvestilo: S 26. avgustom 2014 je stopil v veljavo Zakon o enotni ceni knjige, ki v času šestih mesecev od izdaje nalaga enotno ceno. V tem času popusti oz. kakršnokoli zniževanje cene ni dovoljeno!

Fotogalerija

 ©PZS

 ©PZS1 / 10

 ©PZS2 / 10

 ©PZS3 / 10

 ©PZS4 / 10

 ©PZS5 / 10

 ©PZS6 / 10

 ©PZS7 / 10

 ©PZS8 / 10

 ©PZS9 / 10

 ©PZS10 / 10

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino