ponedeljek, 18. januar 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sobota, 18. februar 2017 ob 11:05, ogledov: 4276

Nočni pohod študentov na Viševnik

Objavil(a): Matej Ogorevc
V petek, 10. februarja 2017 smo se odpravili na Viševnik, kar je bil več kot odličen zaključek napornega delovnega tedna.
Ob 15. uri, morda kakšni minuti več, se je celotna ekipa, ki je štela 16 pohodnikov, zbrala na parkirišču pri Dolgemu mostu, kjer smo si na hitro izmenjali nekaj besed in se odpravili do Rudnega polja. Sledila je priprava opreme za pohod, vodji izleta, Domen in Andrej, pa sta nas seznanila z pomembnimi navodili za hojo po zasneženih gorah ter predstavila uporabo lavinskih žoln.
mk_pzs_s_studenti_v_hribe_visevnik_foto_masa_stanic__1_ mk_pzs_s_studenti_v_hribe_visevnik_foto_matjaz_dremelj__3_
Proti vrhu smo krenili okoli polšeste ure. Do vrha smučišča smo hitro napredovali, saj so pot pred nami utrdili teptalci snega. Na vrhu smučišča smo si obuli krplje ter zagrizli v hrib. Pot skozi zasneženo ruševje je povzročila, da se je kolona razredčila. Tako smo imeli nekaj postankov, kar pa smo izkoristili za spoznavanje ter klepet. Vrh smo dosegli malo pred pol deveto. Sledila je malica, slikanje ter za zabavo, ugibanje smeri okoliških vrhov, ki so se nahajali v megli. Ker smo bili zaradi megle prikrajšani za lep razgled, je za nekaj navdušenja poskrbela luna, ki smo jo zagledali med sestopom. Sam sestop je minil hitro ter brez zapletov. Na koncu je sledilo še skupinsko slikanje ter analiza pohoda, kjer je vsak izmed udeležencev povedal nekaj vtisov o izletu.
mk_pzs_s_studenti_v_hribe_visevnik_foto_masa_stanic__13_ mk_pzs_s_studenti_v_hribe_visevnik_foto_masa_stanic__9_
Za konec bi se zahvalil vodjema pohoda, saj je bil to za nekatere prvi zimski ali pa prvi nočni zimski pohod v Julijce, kar je prineslo nove zanimive izkušnje.

Jaka Peteh zapisal, v sliki dokumentirala Matjaž Dremelj in Maša Stanič
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino